FOTO O companie chineză vine în Hunedoara pentru a fabrica piese ale Volkswagen

FOTO O companie chineză vine în Hunedoara pentru a fabrica piese ale Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2023

O companie chineză va deschide o linie de producție pentru piese și componente auto într-un parc tehnologic din comuna Băcia, în apropiere de orașul Simeria, investiția urmând să genereze aproximativ 400 de locuri de muncă, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O delegație formată din reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva și ai Primăriei Băcia a fost primită de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, scrie Agerpres.

Țiriac lansează circuitul de turnee de tenis ITF în România CITEȘTE ȘI Țiriac lansează circuitul de turnee de tenis ITF în România

"Am fost informat despre intențiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producție care va asigura piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii șase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiția companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcțională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcționare aproximativ 400 de locuri de muncă", a precizat Laurențiu Nistor, citat în informarea de presă transmisă de CJ Hunedoara.

Kunshan Huguang Automotive Electric Co., Ltd. este o companie privată, fondată în 1988. Este specializată în dezvoltarea și producția de cablaje de înaltă și joasă tensiune pentru autovehicule. KSHG are sediul în Zhangpu, orașul Kunshan, având unități de producție în mai multe orașe din China.

KSHG Auto Harness furnizează componente în special celor două parteneriate ale VW din China, cu SAIC și cu FAW, având contracte și cu Daimler – Mercedes.

FOTO O companie chineză vine în Hunedoara pentru a fabrica piese ale Volkswagen

Potrivit acestuia, județul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini datorită forței de muncă disponibilă, infrastructurii de transport și poziționării geografice.

"Sunt avantaje de care, dacă cei interesați vor ține cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unități de producție va crește. Dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piața forței de muncă, vor contribui la creșterea nivelului de atractivitate al județului Hunedoara pentru noi investiții", a mai afirmat președintele CJ Hunedoara. 

FOTO O companie chineză vine în Hunedoara pentru a fabrica piese ale Volkswagen

viewscnt
Afla mai multe despre
china
hunedoara
componente