FOTO Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat. Salut cu tunuri de apă

FOTO Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat. Salut cu tunuri de apă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2023

Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Odată cu recepționarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândește capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier.

 În versiunea aleasă, aeronava este propulsată de două motoare Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. 

Undă verde - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio CITEȘTE ȘI Undă verde - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio

„În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieșit ca cea mai bună opțiune pentru zboruri long curier. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante”,  spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

FOTO Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat. Salut cu tunuri de apă

Destinațiile și programul zborurilor regulate pe care compania le va efectua cu noua aeronavă vor fi anunțate în perioada următoare.

Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky.

Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale CITEȘTE ȘI Dacia Spring pierde o parte din avantajul de preț și se scumpește, inclusiv pe piața second-hand, la nivelul unui Sandero, din cauza noii Ordonanțe a măsurilor fiscale

Până în acest moment, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus a330