Free Now se extinde în România

Free Now se extinde în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2020

Compania Free Now, anterior mytaxi, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW,  se extinde în două noi orașe, Cluj-Napoca și Brașov, la circa două luni de la intrarea aplicației pe piața din România, în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Circa 300.000 de clujeni și brașoveni folosesc în prezent Clever, parte din același grup, aplicație care va continua să fie operațională o perioadă, urmând să fie apoi înlocuită complet de Free Now.

Boeing, prima pierdere anuală din 1997, din cauza crizei provocate de modelul 737 MAX CITEȘTE ȘI Boeing, prima pierdere anuală din 1997, din cauza crizei provocate de modelul 737 MAX

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, Free Now este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa.

Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene. 

Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata curselor atât cash, cât și direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de pasageri și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 70 de angajați și este prezentă în 20 de orașe din țară. În luna iunie 2017, Clever a intrat în grupul Free Now (anterior mytaxi), companie rezultată din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.

Principalii competitori ai companiei, în România, sunt Uber, Bolt și Yango.

viewscnt
Afla mai multe despre
free now
daimler
mytaxi