General Motors recheamă un număr uriaș de vehicule

General Motors recheamă un număr uriaș de vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

General Motors recheamă 820.000 de modele de camionete mai noi din America de Nord, deoarece haioanele s-ar putea debloca și deschide pe neașteptate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rechemarea acoperă camionetele fabricate din 2020 până în 2024, cu hayon cu deblocare electrică, deoarece apa se poate scurge în comutatorul exterior al haionului și poate provoca un scurtcircuit în timp ce sunt parcate, scrie News.ro.

Șoferii care incalcă regulile de circulație și vitezomanii vor fi inregistrați din Black Hawk CITEȘTE ȘI Șoferii care incalcă regulile de circulație și vitezomanii vor fi inregistrați din Black Hawk

GM a spus că are cunoștință de un incident raportat, cu o rănire ușoară, și trei plângeri de daune materiale minore legate de problema care a determinat rechemarea.

Campania de rechemare acoperă aproximativ 570.000 de camionete în Statele Unite și 250.000 în Canada.

Rechemarea este cea mai mare efectuată de GM în SUA din acest an și una dintre cele mai mari rechemări anunțate de un producător auto în 2024.

Autoritățile de reglementare din SUA și Canada au spus că, dacă haionul se deschide, încărcătura neasigurată ar putea cădea din platforma camionului și pe șosea în timpul deplasării vehiculului.

Dealerii GM vor înlocui ansamblurile de comutatoare exterioare ale touchpadului, dar până când piesele de schimb sunt disponibile, vehiculele aflate în stoc la dealeri și proprietarii pot avea piesa dezactivată.

GM a spus că piesele de schimb folosesc un material nou, care îmbunătățește rezistența la pătrunderea apei.

Avocații care au anulat compensațiile de 56 de miliarde de dolari ale lui Elon Musk vor onorarii record CITEȘTE ȘI Avocații care au anulat compensațiile de 56 de miliarde de dolari ale lui Elon Musk vor onorarii record

Producătorul auto recomandă proprietarilor să inspecteze haionul pentru a se asigura că este închis și blocat înainte de a conduce.

GM a spus că ia măsuri pentru a remedia rapid problema.

Rechemarea acoperă camionetele Chevrolet Silverado și GMC Sierra 2020-2023 și versiunile pentru sarcini grele 2020-2024 ale acelorași camionete, cu haion cu deblocare electrică.

GM a deschis o investigație în noiembrie, după ce a primit plângeri privind deschiderea nedorită a haionului, și a declarat că a primit 136 de plângeri care pretindeau o deschidere nedorită a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
camioneta