Germania își atinge obiectivul "imposibil"- 1 milion de automobile electrice pe șosele. Cum a reușit

Germania își atinge obiectivul "imposibil"- 1 milion de automobile electrice pe șosele. Cum a reușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Germania este pe punctul de a-și atinge obiectivul referitor la un milion de automobile electrice pe șosele, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Ne vom atinge obiectivul privind un milion de automobile electrice în 2020, considerat de toată lumea drept imposibil de atins, în cursul lunii iulie, adică cu doar o jumătate de an mai târziu decât data propusă", a declarat Peter Altmaier pentru cotidianul Tagesspiegel.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Îndeplinirea acestui obiectiv a fost posibilă grație eco-bonusurilor în valoare de miliarde de euro acordate de statul german, scrie Agerpres.

Altmaier a mai spus că în acest an vor fi acordate subvenții record pentru achiziționarea de automobile electrice. Ministrul Economiei precizat că în prima jumătate a acestui an au fost acordate eco-bonusuri în valoare de 1,25 miliarde de euro pentru achiziționarea de autovehiculele electrice, mai mult decât pe întregul an 2020.

Aproximativ jumătate din automobilele subvenționate sunt vehicule complet electrice, iar cealaltă jumătate sunt modele hibride de tip plug-in.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Potrivit lui Altmaier, de la începutul programului de acordare de eco-bonusuri și până în prezent, peste 530.000 de vehicule au fost subvenționate și au fost plătite subvenții în valoare de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

Valoarea maximă a subvenției pentru un vehicul electric care costă mai puțin de 40.000 de euro este în prezent de 9.000 de euro în timp ce pentru modelele hibride este de 6.750 de euro.

"Acest bonus a ajutat mulți oameni să opteze pentru cumpărarea unui autovehicul electric", a spus Altmaier.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Ministrul german al Economiei a subliniat că în aceste condiții următorul obiectiv, referitor la existența a 7 până la 10 milioane de automobile electrice pe drumurile din Germania în anul 2030, ar putea fi chiar depășit.

Tranziția spre un mijloc de transport personal care să fie prietenos cu mediul începe să devină preponderentă în conștiința publicului iar companiilor continuă să facă inovații, susține Peter Altmaier. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
automobile electrice