Google și Fiat Chrysler au încheiat un acord de colaborare în domeniul mașinilor autonome

Google și Fiat Chrysler au încheiat un acord de colaborare în domeniul mașinilor autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Google, divizie a grupului Alphabet, și Fiat Chrysler Automobiles au convenit să colaboreze pentru construcția a 100 de vehicule autonome, în cel mai important acord de până acum între o companie din Silicon Valley și un producător auto, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este pentru prima oară când Google va colabora direct cu un producător auto pentru ”integrarea sistemului său de conducere autonomă, incluzând senzorii și softul propriu într-un vehicul de pasageri”, au anunțat cele două companii într-un comunicat, citat de News.ro

Inginerii Google și Fiat Chrysler vor lucra împreună pentru a include tehnologia de conducere autonomă în modelul minivan Pacifica.

Activitățile vor avea loc la un centru major de inginerie al Fiat Chrysler din sud-estul statului Michigan.

Google a precizat că nu este vorba despre împărțirea cu Fiat Chrysler a drepturilor de proprietate a tehnologiei pentru vehicule autonome și că vehiculele respective nu vor fi vândute publicului.

Anterior, o sursă citată de Wall Street Journal afirmase că cele două companii negociază o posibilă colaborare.

Acordul dintre Google și Fiat Chrysler vine în contextul în care alte companii de tehnologie și auto intensifică eforturile pentru proiectarea sistemelor complexe de hardware și software necesare vehiculelor autonome.

Paravion: Vacanțele de tip city break în Europa se vor ieftini cu până la 15-20%, începând cu această lună CITEȘTE ȘI Paravion: Vacanțele de tip city break în Europa se vor ieftini cu până la 15-20%, începând cu această lună

General Motors a convenit în martie achiziția Cruise Automation, un startup în domeniul conducerii autonome, din San Francisco.

Producătorii auto germani Daimler, BMW și Volkswagen au cumpărat anul trecut compania de cartografiere digitală HERE, pentru accelerarea dezvoltării vehiculelor autonome.

Unele funcții incluse deja pe automobilele de masă, SUV-uri și camioane reprezintă pași către înlocuirea șoferilor, cum ar fi frânarea automată în caz de urgență, conducere autonomă în regim de croazieră și menținerea automată pe o bandă de circulație.

Unii analiști spun că un model minivan autonom este potrivit pentru testarea tehnologiei în regim de circulație în convoi, într-un mediu controlat, cum ar fi campusurile Google și Fiat Chrysler sau centrul unui oraș.

Anterior, Google a cumpărat SUV-uri Lexus fabricate de Toyota Motor , la care a inclus senzori și alte elemente proprii de hardware.

Acordul dintre Google și Fiat Chrysler avantajează ambele companii.

Google a anunțat anterior că nu vrea să construiască vehicule autonome pe cont propriu și a analizat alianțe cu producători auto, dar niciuna nu s-a concretizat.

Colaborarea cu Fiat Chrysler poate ajuta Google să își rafineze sistemele, ca un nou pas către producția de masă a mașinilor capabile să se conducă singure.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
fiat chrysler automobiles
silicon valley