Honda Motor a realizat o creștere de 78% a profitului trimestrial, stimulată de creșterea vânzărilor

Honda Motor a realizat o creștere de 78% a profitului trimestrial, stimulată de creșterea vânzărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Compania auto japoneză Honda Motor a raportat o creștere cu 78% a profitului trimestrial, stimulata de vânzările mai mari, in special pe piața nord-americană, și de un yen mai slab, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Al doilea cel mai mare producător de automobile din Japonia în funcție de vânzări a declarat că profitul său operațional a totalizat 394,4 miliarde de yeni (2,76 miliarde de dolari) în cele trei luni încheiate în iunie, depășind cu ușurință estimarea medie de 324,74 miliarde de yeni dintr-un sondaj care a inclus 10 analiști, realizat de Refinitiv.

FOTO RAR: Echipamentul \ CITEȘTE ȘI FOTO RAR: Echipamentul "minune" care „îngheață” kilometri parcurși de mașină - interzis

Rezultatul este peste un profit de 222,2 miliarde de yeni obținut în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro

Ca și alți producători de automobile, Honda a declarat că a beneficiat de vânzări puternice către clienții persoane fizice pe piața cheie din SUA, înregistrând o creștere de 44,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 347.000 de unități, pe măsură ce impactul perturbărilor post-pandemie în aprovizionarea cu piese și cipuri s-a atenuat.

Rezultatul bun obținut în Statele Unite a contrastat puternic cu o scădere abruptă, de 5%, a vânzărilor în China, la 309.000 de vehicule, pe care Honda le-a raportat pentru acest trimestru, în condițiile unei concurențe locale în creștere și ale unei treceri rapide la vehiculele electrice pe cea mai mare piață auto din lume.

Condițiile de afaceri din China s-au înrăutățit pentru Honda în comparație cu momentul în care și-a emis prognoza de vânzare a 1,4 milioane de vehicule pentru întregul an, a declarat un oficial Honda.

Primăria Brașov va ridica mașinile parcate neregulamentar CITEȘTE ȘI Primăria Brașov va ridica mașinile parcate neregulamentar

”Încă operăm pe fondul unor restricții din partea semiconductorilor. Dacă ar fi să ne revizuim prognoza de vânzări în China, vom dori să mergem mai departe, luând în considerare dacă putem distribui piese și produce mai multe în alte regiuni”, a spus oficialul.

Honda și-a menținut prognoza pentru un profit operațional de 1.000 de miliarde de yeni pentru anul curent, mai mic decât media de 1.117 miliarde de yeni, estimată a 22 de analiști.

Compania va cântări necesitatea unei actualizări a perspectivei sale pentru întregul an, inclusiv beneficiile pe care le vede din partea slăbirii yenului, atunci când va anunța rezultatele trimestrului al doilea, la începutul lunii noiembrie, a adăugat oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
profit