Influentul director al diviziei de motoare de la Tesla Germania a demisionat. Uzina, oprită în repetate rânduri

Influentul director al diviziei de motoare de la Tesla Germania a demisionat. Uzina, oprită în repetate rânduri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mai 2024

Heiko Steinmetz, șeful uneia dintre cele mai importante divizii a uzinei Tesla din Grunheide, Berlin, a anunțat că pleacă din companie, invocând motive de sănătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Unul dintre cei mai importanți directori ai uzinei Tesla din Germania, Heiko Steinmetz, care se ocupa de producția de grupuri moto-propulsoare, și-a anunțat subalternii printr-un email că părăsește companie din motive de sănătate. Plecarea sa vine într-un moment dificil pentru uzină, aflată în mijlocul unor scandaluri provocate atât de deciziile lui Elon Musk de reducere a personalului, cât și din cauza protestelor ONG-urilor de mediu împotriva extinderii fabricii.

Plăcuțele poloneze invadează Italia. Strategie pentru a evita taxele mari de asigurare a mașinilor CITEȘTE ȘI Plăcuțele poloneze invadează Italia. Strategie pentru a evita taxele mari de asigurare a mașinilor

Uzina Tesla din apropiere de Berlin a fost oprită în repetate rânduri, mai întâi din cauza unei pene de curent, apoi în urma deciziei conducerii, care a avut legătură cu protestele din fața fabricii.

Anunțul privind concedierea unui număr mare de angajați a fost însă cel mai dificil pentru cei care lucrează în fabrică, iar după acesta au urmat și unele demiteri de directori, care au creat și mai multă tensiune în uzină.

Surpriza Ford: EcoSport, care a fost fabricat la Craiova timp de 6 ani, se întoarce în Europa ca noul SUV hibrid. Va fi mai mare și concurent direct cu Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI Surpriza Ford: EcoSport, care a fost fabricat la Craiova timp de 6 ani, se întoarce în Europa ca noul SUV hibrid. Va fi mai mare și concurent direct cu Dacia Duster 3

Potrivit presei germane, directorul demisionar, Steinmetz, era considerat deosebit de influent în fabrică și se bucura de încrederea șefului Tesla, Elon Musk. Steinmetz lucrează pentru Tesla din 2020, anterior fiind inginer șef la Mercedes, responsabil pentru dezvoltarea de baterii.

Aceasta este a doua plecare din top managementul fabricii Tesla într-o perioadă scurtă de timp. Meriem Allouch a demisionat din funcția de director general al Tesla Manufacturing Brandenburg SE la mijlocul lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla germania
demisie director tesla