Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, care va circula abia din 2025. Prețurile biletelor cresc deja puternic

Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, care va circula abia din 2025. Prețurile biletelor cresc deja puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, operat de compania multinațională franceză Accor, care va circula abia din 2025, dar rezervările încep marți, iar prețurile biletelor cresc deja puternic, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tarifele de pornire pentru o călătorie de o noapte cu trenul de lux au crescut de la 2.000 de euro (2.168 USD) de persoană, în decembrie 2022, la 2.500 de euro de persoană în noiembrie 2023, scrie News.ro.

Reputația Tesla s-a prăbușit în Statele Unite, iar unii arată cu degetul spre un singur vinovat CITEȘTE ȘI Reputația Tesla s-a prăbușit în Statele Unite, iar unii arată cu degetul spre un singur vinovat

Ambele tarife au fost stabilite în timpul unei perioade de rezervare înainte de vânzare, care necesită depunerea unui avans rambursabil.

Dar tarifele de pornire au crescut acum la 3.500 de euro de persoană pe noapte, potrivit unui comunicat de presă publicat în martie. Aceasta este o creștere uluitoare de preț cu 75% într-o perioadă de 16 luni.

Trenul este programat să înceapă să circule în primăvara lui 2025, potrivit Accor, compania multinațională franceză de ospitalitate care operează trenul.

Ce se întâmplă?

Accor nu a răspuns direct la întrebarea CNBC cu privire la motivul din spatele creșterii abrupte a prețurilor.

Un reprezentant a spus: ”Prețurile evoluează în funcție de ocupare, sezon, rută și tipul de cabină”. Cu toate acestea, din nou, trenul nu funcționează încă.

Prețurile biletelor sunt încă mai mici decât cele ale unui alt tren care folosește numele ”Orient Express” în Europa - Venice Simplon-Orient-Express.

Tarifele pe noapte pentru acel tren, care este operat de compania Belmond, deținută de grupul LVMH, încep de la 7.060 de lire sterline (8.925 de dolari) per pasager, potrivit site-ului său.

Polițiștii vor putea amenda șoferii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau de supraveghere CITEȘTE ȘI Polițiștii vor putea amenda șoferii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau de supraveghere

Dave Goodger, director general pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa la Tourism Economics, o companie Oxford Economics, a declarat că prețurile în creștere sunt cauzate de disponibilitatea continuă a consumatorilor de a plăti tarife mai mari pentru experiențe de lux. Dar, a spus el, probabil că acesta nu este singurul motiv.

”Cererea de călătorii de lux se reflectă în unele creșteri continue ale prețurilor. Cu toate acestea, creșterile de preț nu sunt profitabile și sunt în mare măsură în concordanță cu creșterea costurilor, inclusiv cu costurile mai mari cu personalul, precum și cu cerințele crescute ale serviciului datoriei.”

Goodger a numit creșterea prețului trenului La Dolce Vita ”un fel de excepție”, dar a menționat și că reflectă serviciul unic pe care îl oferă.

Trenurile ”La Dolce Vita”

La Dolce Vita Orient Express al Accor urmează să parcurgă nouă rute prin Italia, inclusiv o călătorie de coastă de la Palermo la Roma și o alta de la Roma la comuna toscană Montalcino.

Trenul ”La Dolce Vita” – care se traduce prin ”viața dulce” – reflectă epoca glamourului italian surprins de faimosul film din 1960 al lui Federico Fellini cu același nume.

Filmul este, probabil, cunoscut cel mai mult pentru scena în care actrița Anita Ekberg a făcut baie în Fântâna Trevi, un grst pentru care turiștii pot fi amendați cu o sumă uriașă.

Rezervările pentru tren se deschid prin telefon pe 2 aprilie și prin site-ul web al trenului din 24 aprilie.

Accor intenționează să lanseze un alt tren – numit ”The Orient Express” – folosind vagoane restaurate din secolul al XIX-lea, care au făcut parte odată din trenul istoric ”Nostalgie-Istanbul-Orient-Express”.

Trenul va parcurge diverse rute prin Europa, inclusiv ruta emblematică Paris-Istanbul. Inițial programat să fie lansat în acest an, trenul este acum programat să înceapă serviciile în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
la dolce vita orient express
tren lux