LISTA companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele de siguranță

LISTA companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele de siguranță
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Comisia Europeană a actualizat lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau al unor restricții de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță. În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE, compania Fly Baghdad fiind inclusă pe listă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță aeriană pentru europeni și pentru toți ceilalți pasageri care călătoresc se află în centrul politicii Comisiei în domeniul siguranței aviației, mai precizează sursa citată, arată news.ro.

Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri CITEȘTE ȘI Sunt pregătite noi reguli pentru bagaje în avion. Cele actuale generează confuzie printre pasageri

Motivul interzicerii companiei Fly Baghdad să efectueze zboruri în uniunea Europeană îl constituie preocupările în materie de siguranță identificate de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA). Acestea au condus la decizia de a nu acorda întreprinderii Fly Baghdad o autorizație de operator dintr-o țară terță (TCO).

Actualizarea reflectă, de asemenea, decizia de a menține interdicția impusă transportatorilor aerieni certificați în Nepal, având în vedere preocupările continue în materie de siguranță identificate în timpul unei vizite de evaluare în Nepal în perioada 11-15 septembrie. Cu toate acestea, angajamentul proactiv al Autorității Aeronautice Civile din Nepal și eforturile continue de a-și consolida capacitatea de supraveghere a siguranței au fost recunoscute în mod corespunzător în cadrul reuniunii Comitetului de Siguranță Aeriană al UE, mai arată sursa menționată.

În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE.

FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Corespondență din Lisabona - Cel mai așteptat moment al anului în industria auto românească: Noul Duster a fost prezentat. Toate detaliile despre a 3-a generație a SUV-ului Dacia

- 101 de companii aeriene certificate în 15 state[1], din cauza supravegherii inadecvate a siguranței de către autoritățile aeronautice din aceste state;

- 22 de companii aeriene certificate în Rusia, precum și 6 companii aeriene individuale din alte state, pe baza unor deficiențe grave de siguranță identificate: Air Zimbabwe (Zimbabwe), Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Fly Baghdad (Irak) și Iraqi Airways (Irak).

- Alte două companii aeriene fac obiectul unor restricții operaționale și pot efectua zboruri spre UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Iran Air (Iran) și Air Koryo (Coreea de Nord).

VIDEO Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Săptămâna viitoare vom circula pe pasajul Europa Unită! CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Săptămâna viitoare vom circula pe pasajul Europa Unită!

Actualizarea de miercuri a Listei UE pentru siguranța aeriană este bazată pe avizul unanim al experților în domeniul siguranței aviației din statele membre, care s-au reunit la Bruxelles în perioada 14-16 noiembrie 2023 sub auspiciile Comitetului de Siguranță Aeriană al UE.

Acest comitet este prezidat de Comisia Europeană, cu sprijinul AESA. Comisia pentru transport a Parlamentului European sprijină, de asemenea, actualizarea.

Deciziile adoptate în temeiul Listei UE pentru siguranța aeriană se bazează pe standardele internaționale de siguranță și, în special, pe standardele decretate de Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), mai spune comunicatul de presă al CE.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
turism