Mașinile BMW PHEV ar putea fi setate să ruleze exclusiv electric în orașele care introduc zone de restricții de tip „zero-emisii”

Mașinile BMW PHEV ar putea fi setate să ruleze exclusiv electric în orașele care introduc zone de restricții de tip „zero-emisii”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2018

BMW ar putea seta mașinile sale hibride să funcționeze exclusiv electric, atunci când e nevoie, de exemplu în orașele în care sunt interdicții de poluare, au declarat reprezentanții companiei la Los Angeles, unde marca bavareză e prezentat ultimele sael noutăți pentru piața americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

BMW spune că mașinile hibrid plug-in pot fi resoftate astfel încât motorul pe benzină să oprească automat dacă intră într-o zonă cu restricții de poluare, a declarat Klaus Frolich, director pentru dezvoltare al BMW Group, potrivit Automotive News. Acesta a spus că argumentul este adus în favoarea mărcii în discuțiile cu autoritățile din orașele care doresc să instituie zone fără poluare, în care mașinile cu combustie să nu aibă acces.

FOTO Premieră pentru a patra generație Mazda 3, cu caroserii hatchback și sedan și cu noul motor SKYACTIV-X CITEȘTE ȘI FOTO Premieră pentru a patra generație Mazda 3, cu caroserii hatchback și sedan și cu noul motor SKYACTIV-X

Cel mai mare impediment este cel legat de autonomie, deoarece modelele PHEV, hibride cu încărcare la priză, reușesc să parcurgă mai puțin de 100 km în regim exclusiv electric. Cu toate acestea, pentru rularea urbană distanța ar fi suficientă. Computerul poate utiliza informațiile furnizate de sistemul GPS și datele preluate prin sistemul de conectare al mașinii la internet, astfel încât să știe că trebuie orpit motorul pe benzină.

Mai multe orașe din Europa, printre care Londra, Paris și Stuttgart, au anunțat că iau în considerare să stabilească zone în care mașinile cu motoare termice să nu aibă acces. Totuși, vehiculele electrice nu au penetrat suficient piața, din cauza prețurilor, a lipsei infrastructurii de încărcare și a autonomiei, astfel că motoarele hibrid pot fi o alternativă ecologică.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini electrice
masini hibrid
plug-in hybrid
incarcare la priza