Mercedes-Benz: Departamentul de Justiție al SUA a închis ancheta privind scandalul emisiilor vehiculelor diesel

Mercedes-Benz: Departamentul de Justiție al SUA a închis ancheta privind scandalul emisiilor vehiculelor diesel
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2024

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a închis ancheta asupra Mercedes-Benz în scandalul emisiilor vehiculelor diesel și producătorul de mașini nu mai este acuzat, potrivit unui comunicat al companiei germane, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Mercedes-Benz a cooperat pe deplin cu DOJ, a declarat Renata Jungo Bruengger, membru al consiliului pentru integritate, guvernanță și sustenabilitate la Mercedes, scrie News.ro.

VIDEO Start pentru un nou aeroport în România CITEȘTE ȘI VIDEO Start pentru un nou aeroport în România

”Prin decizia DOJ, facem un alt pas important către securitatea juridică în legătură cu diferite proceduri privind vehiculele diesel”, a spus ea, confirmând un articol anterior din ziarul german Handelsblatt despre decizia DOJ.

În 2016, DOJ a cerut Mercedes-Benz să efectueze o investigație internă despre posibila manipulare a emisiilor vehiculelor diesel.

Producătorul auto a fost acuzat că a înșelat consumatorii cu reprezentări false ale vehiculelor sale BlueTEC, pe care le-a comercializat drept „cele mai curate și mai avansate vehicule diesel din lume”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
departamentul de justiție al sua
emsii