Mercedes introduce plata carburanților cu amprenta pe display-ul mașinii

Mercedes introduce plata carburanților cu amprenta pe display-ul mașinii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 sep 2023

Mercedes inovează mecanismul de plată la alimentarea cu carburant, prin sistemul In-Car-Payment, care va fi disponibil la toate benzinăriile partenere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Peste 3.600 de benzinării vor fi disponibile la startul noii funcții In-Car-Payment pe care Mercedes o introduce în mașinile sale eligibile. Aceasta permite plata carburantului direct din mașină, cu autentificare cu amprentă, similar cu cea de pe telefon, fără să mai fie nevoie nici măcar de ieșirea din vehicul, dacă pompa este asistată de personal dedicat. Cele peste 3.600 de stații sunt în Germania, însă compania anunță că va extinde serviciul și în alte țări, odată ce vor fi încheiate parteneriate cu benzinăriile. Serviciul de plată este oferit împreună cu Mastercard, care integrează în mașinile Mercedes tehnologia de plată în siguranță pentru platforme de comerț online. Plata va putea fi făcută doar cu carduri Mastercard de debit sau credit înrolate.

Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu CITEȘTE ȘI Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu

Funcția In-Car-Payment va fi disponibilă pe modelele Mercedes echipate cu sistemul de infotainment MBUX, care are integrat un senzor de amprentă și oferă posibilitatea de autentificare cu doi factori.

Mercedes mizează pe o extensie rapidă a achizițiilor online de la bordul mașinii, odată cu integrarea tehnologiei de plată și a înlesnirii autentificării în astfel de achiziții. Compania germană citează un studiu realizat de GfK, care arată că jumătate dintre persoanele cu vârste între 19 și 39 de ani ar fi dispuse să comande și să plătească pentru servicii și bunuri direct din display-ul mașinii. De asemenea, persoanele chestionate sunt interesate de utilizarea sistemelor de plată din mașină pentru servicii legate de utilizarea zilnică a automobilului, cum ar fi alimentarea cu benzină sau încărcarea cu energie electrică a bateriei.

ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV CITEȘTE ȘI ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV

Tehnologia implementată de Mercedes este atât de sofisticată încât poate permite afișarea de informații utile referitoare la alimentare în timp real, încă din momentul intrării în stația de benzină. Aplicația se deschide automat la intrarea în stație, iar înainte de a începe alimentarea, sistemul calculează deja necesarul de combustibil pe baza datelor mașinii. Cu ajutorul prețului preluat automat de la stație, calculează apoi prețul necesar unui plin. Dacă șoferul este de acord cu tranzacția, el va autentifica plata cu amprenta, pe ecran. Toate datele privind carburantul pus în rezervor și suma de plată sunt afișate pe ecran și, după confirmarea plății, șoferul poate pleca fără să fie nevoie să meargă la casa de marcat.

Mercedes spune că sunt acceptate și cardurile Visa, la stațiile care sunt înrolate în sistemul Mercedes pay+. De asemenea, compania susține că va activa plățile cu acest sistem și la alte servicii, în curând.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
plata benzină din masină
mastercard
pay plus
mbux