Ministerul Transporturilor: Pentru salvarea Tarom este nevoie de măsuri radicale în 2017

Ministerul Transporturilor: Pentru salvarea Tarom este nevoie de măsuri radicale în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Moșteanu a declarat, luni, în debutul audierilor din Comisia de Transport din Senat, că societatea de stat Tarom are potențial de redresare, însă va trebui o voință politică solidă din partea următorului guvern pentru a lua măsuri radicale și pentru a așeza compania "pe baze economice reale, adaptate la economia de piață din 2017”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tarom se află într-o situație financiară gravă, în condițiile în care a înregistrat opt ani la rând de pierderi, scrie News.ro.

Anul trecut, Tarom a încheiat cu pierderi de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), în scădere față de pierderea din anul precedent, de 25 de milioane de euro. Compania a avut ultima dată profit în 2007.

”Cred că românii merită această companie în care statul român a investit și investește în continuare bani în flotă. Compania are o cotă de piață din care pierde câte un pic, însă este destul de solidă și există potențial de redresare, însă va trebui o voință politică solidă în decursul anului viitor pentru a lua niște măsuri un pic radicale pentru a așeza pe baze economice reale, adaptate la economia de piață din acest domeniu în 2017”, a afirmat Moșteanu, în fața parlamentarilor.

Fosta CNADNR reia licitația pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureș-Ungheni, contract estimat la 285 milioane lei CITEȘTE ȘI Fosta CNADNR reia licitația pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureș-Ungheni, contract estimat la 285 milioane lei

Oficialul din transporturi a menționat că Tarom se confruntă cu o concurență agresivă din partea companiilor low-cost, care îi erodează cota de piață.

Compania de stat a fost depășită anul trecut de compania ungară low-cost Wizz Air pe piața românească după numărul de pasageri transportați, iar în acest an ar putea coborî și sub concurentul român Blue Air, care și-a extins puternic activitatea în ultimul an, arată datele prezentate de companiile din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
ministerul transporturilor