Ministrul Mediului: În România, la fabrica Ford, se va produce curând primul autoturism electric

Ministrul Mediului: În România, la fabrica Ford, se va produce curând primul autoturism electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menționat că în România au fost cumpărate, în 2016, 39 de mașini electrice, iar în 20023 s-au achiziționat peste 11.000 de autoturisme electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În România, la fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric. Este o veste extraordinară pentru mediu, este o veste extraordinară pentru calitatea aerului din România și este o veste extraordinară, sunt convins, pentru economia românească în general. Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, asta nu înseamnă că o să avem mai puține noxe în atmosferă, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziție, sumele cu care finanțăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România. Este extrem de important ca acești bani să nu plece peste hotare, de multe ori, fie că finanțăm panouri fotovoltaice, fie că finanțăm autovehicule electrice, constatăm că de multe ori banii nu rămân nici în România și nici măcar în Europa”, a anunțat Mircea Fechet, marți, într-o conferință de presă susținută la fabrica Ford Otosan Craiova.

TABEL Au revenit scumpirile la benzină și motorină, după 4 ieftiniri consecutive CITEȘTE ȘI TABEL Au revenit scumpirile la benzină și motorină, după 4 ieftiniri consecutive

El a prezentat evoluția numărului mașinilor electrice achiziționate de români în ultimii ani, scrie News.ro.

“În 2016, în România s-au achiziționat doar 39 de mașini. Și aceste cifre au tot crescut, în 2020 ajunsesem la peste 2.400, în 2021 am avut peste 10.000, în 2023 am avut peste 11.000. În toți acești ani am finanțat peste 38.000 de autoturisme pur electrice. Sunt convins că unul dintre motivele principale pentru care românii au ales să achiziționeze o mașină electrică a fost și faptul că AFM-ul, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, acordă această bonificație”, a declarat ministrul Mediului.

Fechet a menționat că este posibil ca următoarea mașină pe care o va cumpăra să fie Ford.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
mircea fechet