Nissan vrea promisiunea Marii Britanii că va fi compensat pentru eventuale taxe post-Brexit pe exporturile de mașini

Nissan vrea promisiunea Marii Britanii că va fi compensat pentru eventuale taxe post-Brexit pe exporturile de mașini
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2016

Producătorul auto japonez Nissan vrea asigurări de la Guvernul Marii Britanii că va fi compensat în eventualitatea în care “divorțul” de Uniunea Europeană va duce la impunerea de taxe pentru exporturile de mașini, a declarat directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica Nissan din Sunderland, nordul Angliei, acoperă aproape o treime din producția de automobile a Marii Britanii, iar constructorul japonez trebuie să ia o decizie privind locul unde va fi produs următorul model Qashqai, scrie Reuters.

"Dacă trebuie să fac o investiție în următoarele câteva luni și nu pot să aștept până la finalizarea Brexit, atunci trebuie să am un acord cu Guvernul britanic. Dacă se vor impune taxe pe mașini, trebuie să ai o promisiune că producătorii care exportă în Europa vor fi compensați într-un fel sau altul", a spus Ghosn reporterilor prezenți la Salonul Auto de la Paris.

Carlos Ghosn: Viitorul investițiilor Nissan la fabrica din Marea Britanie depinde de acordul pentru Brexit CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn: Viitorul investițiilor Nissan la fabrica din Marea Britanie depinde de acordul pentru Brexit

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat recent că anticipează începerea procedurilor pentru desprinderea Marii Britanii de Uniunea Europeană în prima parte a anului viitor, Brexit-ul urmând să fie finalizat până în 2019.

Deși premierul Theresa May susține că Regatul Unit va “face un succes din Brexit”, investitorii sunt îngrijorați că vor trebui să plătească taxe pentru exporturile de produse după ieșirea din UE, în special în lumina comentariilor mai multor lideri europeni, care au declarat că Marea Britanie nu va beneficia de favoruri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carl ghosn
brexit
marea britanie
compensatii
taxe