Primul catamaran electric bulgar intră în testare pe Dunăre

Primul catamaran electric bulgar intră în testare pe Dunăre
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Primăria din Silistra începe testarea primului catamaran electric bulgar pe Dunăre. Nava a costat circa două milioane de euro și a fost achiziționată în cadrul unui proiect transfrontalier între Silistra și Consiliul Județean Călărași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Potrivit primarului din Silistra, Alexander Sabanov, proiectul a fost finalizat pe partea bulgară, iar catamaranul poate începe să transporte pasageri. Întârzierea provine de la partenerii români care încă efectuează lucrări de finisare, scrie Agerpres.

Discuție lansată în România pentru dereglementarea taximetriei. \ CITEȘTE ȘI Discuție lansată în România pentru dereglementarea taximetriei. "Nu trebuie să-i oropsim pe toți ca pe taximetriști."

„Ne așteptăm ca nava să plece atunci când românii își vor termina partea lor din proiect și vor construi un chei unde aceasta să poată acosta. Scopul navei este să transporte pasageri de la Silistra la Călărași și înapoi. La început vom pune o taxă pe călătorie; prin design nu ar trebui să profităm de acest serviciu, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne acoperim costurile”, a declarat Sabanov pentru BTA.

El a adăugat că primăria va începe să dezvolte turismul fluvial. În acest scop, navele existente alimentate cu energie solară vor fi reparate și utilizate pentru excursii pe Dunăre.

Catamaranul electric va oferi o legătură de transport și de comunicare pe fluviu între orașele Silistra și Călărași. Are 12 metri lungime și șase metri lățime. Nava este echipată cu două motoare electrice și poate atinge viteze de până la 13 km/h. Capacitatea sa este de până la 28 de pasageri și un echipaj de două persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
catamaran electric
dunare
calarasi
silistra