Profitul Wizz Air a crescut cu 38% în primul semestru fiscal, la un nivel record de 262,5 milioane euro

Profitul Wizz Air a crescut cu 38% în primul semestru fiscal, la un nivel record de 262,5 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2016

Profitul înainte de taxe al operatorului aerian low-cost Wizz Air a crescut cu 38% în primul semestru fiscal încheiat în septembrie, la 262,5 milioane de euro, iar compania din Ungaria a reiterat previziunile anuale, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Wizz Air, ale cărei zboruri sunt concentrate pe aeroporturile din Londra, Ungaria, Polonia, București și alte orașe mari din Europa Centrală și de Est, a anunțat un avans al veniturilor de 10%, la 921,2 milioane de euro, scrie News.ro.

Numărul de pasageri transportați a urcat cu 17%, la 12,5 milioane, iar veniturile din vânzările de bilete au avansat cu 4,1%, la 567,2 milioane de euro.

Profitul după taxe a atins un nivel record de 231,6 milioane de euro, fiind cu 12,5% peste nivelul consemnat în intervalul similar al anului trecut.

Ferrari urcă pentru a doua oară estimările pentru acest an după rezultate record în T3 CITEȘTE ȘI Ferrari urcă pentru a doua oară estimările pentru acest an după rezultate record în T3

Potrivit Wizz Air, rețeaua diversificată a contribuit la absorbirea rapidă a capacității realocate ca reacție pe deprecierea lirei sterline după referendumul pro-Brexit din Marea Britanie, cu toate că cererea pe rutele către și dinspre Marea Brtianie a rămas neschimbată.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air