Proprietarul Korean Air, care se afla în proces pentru corupție, a decedat

Proprietarul Korean Air, care se afla în proces pentru corupție, a decedat
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Controversatul proprietar al Korean Air, a cărui familie a fost implicată în mai multe scandaluri și se afla în proces pentru corupție, a decedat duminică la 70 de ani, a anunțat luni compania sud-coreeană, informează France Presse și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cho Yang-ho a decedat la două săptămâni după ce a fost înlăturat din consiliul de administrație al Korean Air de către acționarii care au refuzat la sfârșitul lunii martie să-i reînnoiască mandatul, scrie Agerpres.

Augustin Lazăr: Secția parchetelor militare a înaintat instanței rechizitoriul în dosarul Revoluției. Prezint scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a anchetei penale, care a durat aproape 30 de ani CITEȘTE ȘI Augustin Lazăr: Secția parchetelor militare a înaintat instanței rechizitoriul în dosarul Revoluției. Prezint scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a anchetei penale, care a durat aproape 30 de ani

El era președintele grupului Hanjin și controla aproximativ 30% din Korean Air, prin intermediul societății-mamă, Hanjin KAL.

Korean Air a fost zguduită de o serie de scandaluri în ultimii ani implicând membri ai familiei fondatoare, culminând cu inculparea lui Cho în 2018 în baza unor acuzațiile de deturnare de fonduri și abuz de încredere. Cho a negat acuzațiile împotriva sa.

Problemele au început după ce știrile despre fiica cea mai mare a lui Cho, Heather Cho, au ținut prima pagină a ziarelor în 2014 când ea și-a pierdut cumpătul din cauza modului în care i-au fost servite nuci Macadamia la prima clasă și a ordonat avionului Korean Air să se întoarcă la poartă pe un aeroport din New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
korean air
coruptie
cho yang-ho