Renault a anunțat o contribuție record a Nissan la veniturile companiei, în trimestrul 4

Renault a anunțat o contribuție record a Nissan la veniturile companiei, în trimestrul 4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 feb 2023

Renault Group a anunțat că profitul Nissan, raportat pentru trimestrul al treilea din anul fiscal japonez, care se va încheia la 31 martie, aduce o contribuție record pentru veniturile companiei, pentru întreaga perioadă după plecarea lui Carlos Ghosn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„Nissan a publicat rezultatele celui de-al treilea trimestru din exercițiul său fiscal 2022/2023 cre acoperă perioada de la 1 aprilie 2022 la 31 martie 2023. Rezultatul publicat de Nissan pe normele contabile japoneze pe cel de-al triela trimestru al exercițiului fiscal 2022/2023 se traduce, după retragerile IFRS, în rezultatul net al trimestrului patru 2022 al Renault Group printr-o contribuție pozitivă estimată la 174 milioane de euro”, transmite Renault, care a anunțat până acum, în 2022, contribuții totale în valoare de 526 de milioane de euro din partea Nissan, aproape dublu față de cele din anul anterior.

Renault deține 43,4% din Nissan, astfel că parte din profitul obținut de japonezi revine companiei franceze. În anul 20202, încheiat de japonezi cu pierderi, Renault a fost nevoită să consolideze rezultatul negativ, care a contribuit la pierderea raportată de francezi.

Renault și Nissan au anunțat că intenționează să facă modificări în structura de acțiuni deținute încrucișat, însă până la vânzarea unui pachet de până la 28,4% din capitalul Nissan, Renault va continua să încaseze dividende pentru întreaga deținere de 43,4%.

BMW se revoltă în România și critică o decizie în pregătire legată de Rabla Plus. Părăsește și APIA CITEȘTE ȘI BMW se revoltă în România și critică o decizie în pregătire legată de Rabla Plus. Părăsește și APIA

Nissan a raportat o creștere a veniturilor în primele trei trimestre ale anului fiscal 2022/2023, la 7.500 de miliarde yeni, aproximativ 53,2 miliarde euro, deși compania s-a confruntat cu puternice influențe ale prețurilor materiilor prime și cu fluctuațiile cursului de schimb, iar criza de semiconductori a frânat masiv producția și vânzările.

Profitul operațional al companiei a fost mai mare cu aproape 100 de miliarde yeni, atingând valoare de 290 de miliarde yeni (aproximativ 2 miliarde euro), iar rezultatul net a fost de 115 miliarde yeni. Marja operațională a companiei s-a îmbunătățit ușor, la 3,9%, cu 0,8 puncte procentuale peste nivelul din 2021.

Renault va anunțat propriile rezultate financiare pe 16 februarie, fiind așteptate creșteri ale profitului operațional. Vânzările grupului au scăzut în 2022, pe fondul declinului volumului livrat de marca Renault, în timp ce vânzările Dacia au crescut, compensând parțial rezultatul slab al mărcii franceze.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault
contributie nissan renault
profit nissan
profit renault