Ryanair a lansat o acțiune juridică împotriva Irlandei, contestând legalitatea restricțiilor de călătorie

Ryanair a lansat o acțiune juridică împotriva Irlandei, contestând legalitatea restricțiilor de călătorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2020

Ryanair a lansat o acțiune juridică împotriva Irlandei, contestând legalitatea restricțiilor de călătorie care mențin măsurile de carantină cu excepția a 15 țări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Operatorul irlandez, cea mai mare companie low-cost din Europa, a anunțat vineri că a început o acțiune în justiție pentru a contesta ceea ce a descris lista ”ineficientă” de țări verzi, pentru care nu se aplică perioada de carantină de 14 zile, scrie News.ro.

Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline

Irlanda a adoptat o strategie precaută de redeschidere a economiei și a transporturilor aeriene, comparativ cu multe alte țări europene. Lista verde anunțată pe 22 iulie include unele destinații populare deservite de Ryanair, cum ar fi Italia și Grecia, dar nu și altele, precum Marea Britanie, Franța și Spania.

Lista urmează să fie reanalizată săptămâna viitoare, dar este improbabil să fie modificată.

Întrebat despre informațiile legate de o posibilă contestație din partea Ryanair, vicepremierul Leo Varadkar a spus că guvernul va aștepta să vadă argumentele companiei aeriene, dar că recomandarea de călătorie a autorităților este clară.

Publicația irlandeză Independent a relatat că Ryanair va solicita o evaluare din partea justiției și că va argumenta că lista nu a fost stabilită prin lege și că Parlamentul nu a avut oportunitatea de a o analiza atunci când a fost anunțată public.

IAG, care deține operatorul irlandez Aer Lingus, s-a alăturat acțiunii juridice a Ryanair ca parte notificată, ceea ce înseamnă că poate fi audiată, a declarat directorul general al Aer Lingus, Willie Walsh, la postul de radio RTE.

Walsh a spus că înțelege nevoia de măsuri, dar că nu este de acord cu aplicarea generală a acestora.

Ryanair, IAG și easyJet au lansat luna trecută o acțiune similară împotriva guvernului britanic, dar au anunțat că își vor retrage acțiunea după ce Londra a renunțat la impunerea unei perioade de carantină de 14 zile pentru călătorii care revin din unele dintre cele mai populare destinații turistice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
irlanda