Ryanair, nevoită să zboare cu locuri goale

Ryanair, nevoită să zboare cu locuri goale
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Ryanair a fost nevoită să zboare luna trecută cu avioanele cu mai mult de unul din zece locuri goale, după ce compania aeriană de buget a lui Michael O’Leary a fost interzisă de o serie de site-uri de agenții de turism online, transmite The Telegraph.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transportatorul irlandez a declarat că factorul său de încărcare – proporția de locuri ocupate – a scăzut la 89% în ianuarie, cu două puncte procentuale mai puțin decât în anul precedent, arată G4Media.ro.

ULTIMA ORĂ Chinezii de la Haier Tech declanșează sute de concedieri în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Chinezii de la Haier Tech declanșează sute de concedieri în România

Cu toate acestea, compania aeriană a declarat că a transportat 12,2 milioane de pasageri luna trecută, ceea ce reprezintă o creștere de 3 procente față de cele 11,8 milioane de persoane pe care le-a transportat în aceeași lună a anului trecut.

Ryanair a operat peste 71.700 de zboruri în cursul lunii. Cu toate acestea, mai mult de 950 au fost anulate din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

Compania a fost nevoită să reducă previziunile de profit luna trecută, după ce a fost exclusă de pe o serie de site-uri ale agențiilor de turism, printre care Booking.com, Kiwi și Kayak.

Ryanair, care a oferit bilete la preț redus ca urmare a acestui fapt, a descris în mod repetat site-urile ca fiind „pirați”, deoarece acestea iau o parte din venituri.

Compania a înregistrat un profit de doar 15 milioane de euro pentru ultimele trei luni ale anului 2023, în scădere cu 93% față de anul precedent, dând vina pe costurile mai mari cu combustibilul. Ea și-a redus prognoza pentru un profit anual maxim cu 10 milioane de euro, până la 1,95 miliarde de euro.

Rezultatele au fost o lovitură pentru directorul general Michael O’Leary, care se pare că ar urma să primească un bonus de 100 de milioane de euro dacă compania înregistrează un profit de 2,2 miliarde de euro sau dacă acțiunile ating ținta de 21 de euro timp de 28 de zile.

Între timp, compania rivală low-cost Wizz Air a dezvăluit, de asemenea, că zborurile sale au fost mai puțin pline în ianuarie, la câteva săptămâni după ce a fost nevoită să plătească pasagerilor despăgubiri de 1,2 milioane de lire sterline în urma unui scandal legat de zboruri anulate și întârzieri.

Gigantul sud-coreean Samsung și-a adus în România divizia de construcții, cu afaceri de aproape 33 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Gigantul sud-coreean Samsung și-a adus în România divizia de construcții, cu afaceri de aproape 33 miliarde dolari

Compania aeriană a transportat 4,7 milioane de pasageri luna trecută, o creștere de 14,2 procente față de anul precedent.

Cu toate acestea, factorul său de încărcare a scăzut cu patru puncte procentuale, la 82%, comparativ cu ianuarie 2023.

Autoritatea Aviației Civile (CAA) a intervenit anul trecut după ce transportatorul bugetar a fost afectat de un volum mare de plângeri.

Luna trecută, a reieșit că linia aeriană a emis aproximativ 6.000 de plăți compensatorii de diferite sume, după ce autoritatea de reglementare a reexaminat peste 25.000 de reclamații din partea clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
avion