Ryanair se revoltă împotriva taxelor din Iași

Ryanair se revoltă împotriva taxelor din Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024
Operatorul low-cost irlandez Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa în funcție de numărul de pasageri, transmite că a fost nevoită să-și revizuiască planul de creștere pentru Aeroportul Iași, în sezonul estival 2024, din cauza deciziei aeroportului de a crește taxele cu 25%.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
 
Ryanair spune a investit puternic în Iași în ultimele 12 luni, transportând peste 250.000 de pasageri către/de la Iași dar, din păcate, ca urmare a creșterilor excesive ale taxelor aeroportuare, Ryanair nu va crește activitatea în S24, această creștere fiind în schimb alocată altor aeroporturi din România, precum Cluj și București, conform Airlinestravel.
VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer

În timp ce aeroporturile din toată Europa reduc tarifele pentru a asigura creșterea traficului aerian de pasageri, Aeroportul Iași crește tarifele cu un +25%, ceea ce este deosebit de bizar. Decizia de a crește taxele vine într-un moment în care a fost deschis un nou terminal menit să crească semnificativ capacitatea aeroportului din Iași.

Aceste taxe excesive fac ca aeroportul din Iași să nu mai fie competitiv și înseamnă că orașul și regiunea vor pierde din conectivitate în următorii ani, mai arată compania.
VIDEO Nou incident cu un avion Boeing CITEȘTE ȘI VIDEO Nou incident cu un avion Boeing

Ryanair va transporta între 198 milioane și 200 de milioane de pasageri în anul financiar care va debuta în aprilie, sub cei 205 milioane de pasageri prognozați anterior, compania anunțând anterior reduceri ale programului său de vară din cauza întârzierii livrărilor de avioane ale Boeing.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
ryanair
livrari avioane