Scumpirea biletelor de avion vândute de Wizz Air și Ryanair, analizată de Consiliul Concurenței

Scumpirea biletelor de avion vândute de Wizz Air și Ryanair, analizată de Consiliul Concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Consiliul Concurenței analizează motivul pentru care a crescut atât de mult prețul biletelor la companiile aeriene Wizz Air, Ryanair și nu numai, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Consiliul Concurenței analizează totodată și impactul ieșirii Blue Air de pe piață și al reducerii activității TAROM, scrie Adevărul.

Active în creștere pentru fondurile de pensii private obligatorii CITEȘTE ȘI Active în creștere pentru fondurile de pensii private obligatorii

"Vedem efecte în piață. Deci, faptul că din cei patru mari actori de pe piața de aviație din România Blue Air-ul a ieșit, iar TAROM își reduce activitatea, deci din patru avem vreo doi-jumate, cred că se simte în piață. Se simte în creșterea prețului biletelor. În același timp, supraviețuirea TAROM ne ajută să nu crească și mai mult, dacă mergem pe logica asta. Altfel, dacă ne uităm în Europa, vedem o restrângere a numărului de companii. SAS-ul scandinav a fost vândut, TAP-ul portughez e de vânzare, deci vedem că numărul de actori pe piață se reduce în Europa. Deci, ne uităm la impactul în piață al ieșirii Blue Air și al reducerii activității TAROM, da? Vrem să vedem cât de mult și de ce au crescut prețul biletelor la Wizzair, Ryanair ș.a.m.d. Inclusiv la TAROM sunt prețuri mari pe unele rute. Ne uităm în momentul de față la evoluția prețului biletelor post-pandemie", a afirmat Chirițoiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
consiliul concurenței
bilete