Scurgeri de date privind salariile Tesla: Cât câștigă acum lucrătorii din fabricile lui Elon Musk în SUA

Scurgeri de date privind salariile Tesla: Cât câștigă acum lucrătorii din fabricile lui Elon Musk în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Tesla a majorat salariile pentru muncitorii din fabrici din SUA luna trecută. Documentele interne vizualizate de Business Insider dezvăluie cât câștigă acum muncitorii din fabrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform noilor linii directoare de salarizare care au fost anunțate în decembrie și implementate pe 8 ianuarie, lucrătorii fabricii de la Tesla câștigă de la 22 la 39 de dolari pe oră, potrivit documentelor.

FOTO Arval, cu operațiuni și în România, semnează cu BYD CITEȘTE ȘI FOTO Arval, cu operațiuni și în România, semnează cu BYD

Compania a împărțit nivelurile de salarizare în trei regiuni în funcție de costul vieții din fiecare zonă, fabricile Tesla din Austin, Texas și Sparks, Nevada, primind cele mai mici salarii, iar site-urile companiei din Fremont și Palo Alto, California, primind cel mai mare salariu, araăt Știrile Pro TV.

Salariile minime din unele regiuni urmează o tendință similară, lucrătorii din California primind un salariu minim obligatoriu de stat de 16 dolari pe oră, în timp ce Nevada și Texas au salarii minime de 10,25 dolari și, respectiv, 7,25 dolari pe oră.

Tesla își împarte muncitorii din fabrică în șapte niveluri, în timp ce clienții potențiali sunt împărțiți în două niveluri.

De exemplu, lucrătorii de la nivelul 1 de la fabrica Fremont primesc 25,25 dolari pe oră în cadrul noii structuri de compensare, iar muncitorii de la nivelul 7 sunt plătiți cu 35,50 dolari. Între timp, lucrătorii de nivel 1 din regiunile cu cele mai slabe plăți sunt eligibili pentru 22 dolari pe oră.

ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors CITEȘTE ȘI ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors

Pentru comparație, muncitorul auto mediu a câștigat aproximativ 28 de dolari pe oră anul trecut, conform Biroului de Statistică al Muncii din SUA .

Conform noului contract al United Auto Workers, cei mai bine plătiți lucrători auto vor câștiga mai mult de 40 dolari pe oră până la sfârșitul contractului în 2027.

Tesla are peste 140.000 de angajați, dintre care majoritatea au sediul în SUA. Producătorul de automobile a spus personalului în ianuarie că le oferă asociaților de producție și că conduce o „creștere a salariului de ajustare a pieței”, potrivit fluturașilor de la fabricile Tesla, despre care Bloomberg a raportat pentru prima dată.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
salariu
sua