Șefii companiilor aeriene europene avertizează

Șefii companiilor aeriene europene avertizează
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Consolidarea suplimentară a companiilor aeriene europene este necesară pentru a menține competitivitatea industriei, a afirmat miercuri Luis Gallego, directorul general al IAG, firma mamă a British Airways și Iberia, într-un moment în care UE analizează o nouă tranzacție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Dacă nu vom permite consolidarea în Europa, vom distruge operatorii aerieni din Europa”, a declarat Luis Gallego la o conferință din domeniul aviației, scrie Agerpres.

CCR a respins sesizarea lui Iohannis pe legea care stabilește valabilitatea permisului pentru categoria B CITEȘTE ȘI CCR a respins sesizarea lui Iohannis pe legea care stabilește valabilitatea permisului pentru categoria B

Comisia Europeană urmează să decidă săptămâna aceasta dacă va permite Lufthansa să achiziționeze o participație de 41% în operatorul aerian italian ITA Airways. Autoritățile UE de reglementare antitrust au avertizat în ianuarie că tranzacția ar putea reduce concurența la zborurile către și dinspre Italia.

„Operatorul aerian portughez TAP a supraviețuit în timpul pandemiei doar datorită plătitorilor de taxe … dacă te uiți la acele companii aeriene, AerLingus a fost achiziționată de IAG … acele companii aeriene au un viitor mult mai bun ca parte unor firme aeriene mai mari. Trebuie încurajate astfel de tranzacții”, a declarat șeful Ryanair, Michael O’Leary.

Separat, șeful Lufthansa, Carsten Spohr, le-a spus jurnaliștilor că operatorul aerian german vrea să finalizeze tranzacția cu ITA Airways „cât mai curând posibil”, adăugând că este optimist înainte de notificarea obiecțiunilor Comisiei privind acordul.

Lufthansa, care operează deja brandurile Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines, a anunțat în aprilie 2023 că va achiziționa o participație de 41% la ITA Airways, printr-o investiție inițială de 325 milioane de euro, obiectivul fiind de a prelua controlul complet în viitor.

În urma acordului cu ITA, Lufthansa va avea o cotă de piață într-un mediu dominat de companii aeriene low-cost, cum ar fi Ryanair (Irlanda) și Easyjet (Marea Britanie).

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
iag