Șeful Airbus: Probleme tehnice ale Boeing sunt rele pentru întreaga industrie

Șeful Airbus: Probleme tehnice ale Boeing sunt rele pentru întreaga industrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Airbus nu se bucură de problemele tehnice care afectează rivalul american Boeing, deoarece acestea dăunează imaginii întregii industriei aerospațiale, a declarat CEO-ul producătorului european de avioane, Guillaume Faury, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu sunt mulțumit de problemele concurentului meu. Nu sunt bune pentru întreaga industrie", a declarat Guillaume Faury la conferința ”Europa 2024” de la Berlin, întrebat despre problemele tehnice ale Boeing, scrie News.ro

EXCLUSIV DECIZIE Perioada fără amenzi la e-Factură, extinsă. Vor fi trimise notificări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DECIZIE Perioada fără amenzi la e-Factură, extinsă. Vor fi trimise notificări

El a adăugat: ”Suntem într-o industrie în care calitatea și siguranța sunt prioritate”.

Boeing a fost zguduit în ianuarie de o desprinderea în timpul zborului a unui panou de ușă al unui avion 737 MAX 9 al operatorului Alaska Airlines.

La începutul acestei luni, Boeing le-a mai spus companiilor aeriene care operează 787 Dreamliners să verifice comutatoarele de pe puntea de zbor, după o pierdere bruscă de altitudine a unui avion 787 al companiei aeriene LATAM, în urma căreia peste 50 de persoane rănite.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat la același eveniment de la Berlin că Airbus este în prezent într-o formă mai bună decât Boeing.

”Prefer situația Airbus decât cea a Boeing”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
boeing