Șeful Jeep, schimbat surprinzător din funcție. „Circumstanțele vieții trebuie să ne facă să acceptăm deciziile.”

Șeful Jeep, schimbat surprinzător din funcție. „Circumstanțele vieții trebuie să ne facă să acceptăm deciziile.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 sep 2023

Christian Meunier, CEO al Jeep, a fost înlocuit din funcție de conducerea Stellantis, care anunță că acesta „va lua o pauză lungă pentru a se concentra pe probleme personale”. În locul lui a fost numit un vicepreședinte al grupului Stellantis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Șeful Jeep, Christian Meunier, a fost schimbat din funcție din motive neprecizate, el fiind înlocuit de Antonio Filosa, cel care conduce operațiunile Stellantis în America de Sud și deținea totodată și funcția de vicepreședinte executiv al companiei, fiind membru al echipei de management la nivel global al Stellantis.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari

Christian Meunier conducea Jeep din 2021, din pozițai de CEO, de la crearea Stellantis, însă și anterior, în perioada Fiat Chrysler, a deținut poziția de președinte Jeep la nivel global, în perioada 2019 – 2021. Înainte de a ajunge la Jeep, el a lucrat pentru Nissan, având diferite funcții de conducere ale brandului Infiniti, inclusiv cea de președinte.

Odată cu schimbarea lui MEunier, Stellantis a mai anunțat două numiri în echipa de management. Una este direct legată de prima, deoarece se referă la numirea lui Emanuele Cappelano, în funcția de COO Stellantis America de Sud, în locul lui Filosa. El conducea activitățile Stellantis în America de Nord și era și director de strategie și dezvoltare al subsidiarei Marcolin.

FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România

O a treia numire este cea a lui Aswani Muppasani, directorul filialei din China a Stellantis, care este mutat ca director pe regiunea India & Asia Pacific. El îl înlocuiește pe Carl Smiley, care, la fel ca Meunier, „a decis să acorde prioritate vieții private”.

„Circumstanțele vieții trebuie să ne facă să acceptăm deciziile personale ale colegilor noștri, pentru că ele ilustrează calitatea lor umană, pe lângă cea a competnețelor profesionale”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis, care le-a mulțumit celor doi manageri pentru contribuția lor la activitatea companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
christian meunier
ceo jeep
schimbare sef jeep