Șeful Volkswagen este convins că automobilele electrice de 20.000 de euro ar putea apărea la mijlocul deceniului

Șeful Volkswagen este convins că automobilele electrice de 20.000 de euro ar putea apărea la mijlocul deceniului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2023

Constructorul auto german Volkswagen nu a luat încă o decizie cu privire la producția unui automobil electric cu un preț de cost de 20.000 de euro, însă directorul general Oliver Blume este convins că firma pe care o conduce poate ajunge acolo în a doua jumătate a acestui deceniu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalul factor pentru reducerea prețului automobilelor electrice este reducerea costurilor cu bateriile, a subliniat Oliver Blume la o conferință organizată miercuri de Sueddeutsche Zeitung Wirtschaftsgipfel. Blume a indicat în acest sens planurile Volkswagen de a produce un unic tip de celule de baterii, ceea ce ar permite reducerea la jumătate a costurilor cu bateriile electrice, scrie Agerpres.

FOTO Renault Twingo electric, versiunea franceză a viitoarei generații Dacia Spring - prezentat în premieră. Va costa 20.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Renault Twingo electric, versiunea franceză a viitoarei generații Dacia Spring - prezentat în premieră. Va costa 20.000 de euro

În luna martie a acestui an, Volkswagen a dezvăluit detaliile unui automobil electric cu un cost de 25.000 de euro, aflat în faza de dezvoltare, care ar urma să fie lansat până în 2025 și care ar urma să aibă o autonomie de 450 de kilometri și să poată fii încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acea dată, Volkswagen a anunțat că lucrează și la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informații.

"Avem responsabilitatea de a aduce pe piață produsele adecvate la prețul adecvat", a spus Blume. "După ce automobilele electrice au ajuns la cei care au adoptat primii, acum avem nevoie de consumatori care să fie convinși de această tehnologie și care nu au oportunitatea de a-și instala acasă o stație de încărcare", a adăugat Blume.

Presiunile venite din partea inflației, a lipsei de infrastructură de încărcare precum și eliminarea subvențiilor afectează și ele cererea pentru automobilele electrice, a mai spus directorul Volkswagen.

Separat, constructorul auto francez Renault a anunțat miercuri lansarea "Legend", un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro, înaintea de aplicarea subvențiilor. Destinat a fi un vehicul urban prin excelență, compact și fabricat în Europa, noul model "Legend" ar urma să apară pe piață din 2025, a indicat Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
automobile electrice