Stellantis intră în afaceri de retrofit electric cu LCV-uri. "Emisii zero, la un preț accesibil"

Stellantis intră în afaceri de retrofit electric cu LCV-uri. "Emisii zero, la un preț accesibil"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2022

Stellantis își extinde activitățile din segmentul de electrificare, țintind și vehiculele cu combustie existente pe șosele. Împreună cu Qinomic, constructorul francez intră în sectorul de retrofit cu motoare electrice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Stellantis și Qinomic au semnat un parteneriat strategic pentru a dezvolta o soluție care să transforme LCV-urile cu motoare cu combustie în mașini cu propulsie exclusiv electrică. După cum anunță cei de la Stellantis, intenționează „să prelungească durata de viață și utilizarea vehiculelor, oferind în același timp acces la o soluție cu emisii zero la un preț accesibil”.

Un angajat la căile ferate se plânge că primește un salariu de 121.000 de euro pe an și nu face nimic CITEȘTE ȘI Un angajat la căile ferate se plânge că primește un salariu de 121.000 de euro pe an și nu face nimic

Procesul de echipare cu un sistem de propulsie electrică a mașinilor rulate a fost testat deja de foarte mulți antreprenori, inclusiv în România, însă marea majoritate a încercărilor au un caracter experimental, de atelier, și nu unul industrial.

Cu ajutorul celor de la Qinomic, o companie franceză specializată în dezvoltarea de tehnologie înaltă, Stellantis vrea să transforme acest tip de echipare într-unul profesionist, care să asigure menținerea standardelor vehiculelor la nivelul specificațiilor de fabrică, atât în privința siguranței, cât și a fiabilității mașinii, pe parcursul vieții acesteia.

„Sunt încântat de această colaborare cu Qinomic pentru dezvoltarea tehnologiei de modernizare”, a spus Alison Jones, vicepreședinte Stellantis, responsabul cu economia circulară. „Această inovație oferă clienților noștri profesioniști oportunitatea de a-și transforma actualele furgonete în mașini electrice, de a prelungi durata de viață a vehiculului și de a îndeplini cerințele legale și nevoile de mobilitate”.

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut în noiembrie, dar se mențin pe creștere pe tot anul CITEȘTE ȘI Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut în noiembrie, dar se mențin pe creștere pe tot anul

Soluția de retrofit electric își propune să asigure o prelungire a duratei de viață a autovehiculelor, dar și deschiderea accesului către zonele urbane cu restricții de emisii. Costul de echipare cu motor și transmisie electrice, împreună cu o baterie corespunzătoare, ar urma să fie mult mai accesibil decât cel necesar cumpărării unui vehicul nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
retrofit electric
lcv electric