Stellantis și-a mărit gama de vehicule comerciale cu hidrogen și începe producția de serie mare

Stellantis și-a mărit gama de vehicule comerciale cu hidrogen și începe producția de serie mare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2024

Stellantis Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului cu același nume, a lansat două noi modele cu propulsie pe hidrogen, demarând totodată producția pentru cele mai mari modele ale sale fuel cell.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stellantis Pro a lansat producția de serie a noilor sale autoutilitare mari cu celule de combustie cu hidrogen, care completează astfel oferta pe acest segment. Noile mașini au o autonomie de 500 km și pot fi încărcate cu hidrogen în doar câteva minute, în timp ce vanurile de dimensiuni medii asigură 400 de km de autonomie, cu încărcare la fel de rapidă, de maxim 5 minute. Stellantis are 40% din piața de vehicule comerciale cu propulsie electrică din Europa, având în același timp poziții de top pe celelalte piețe globale.

Producția noilor autovehicule comerciale a început în Hordain, Franța, pentru cele medii, și Gliwice, Polonia, pentru cele de mari dimensiuni. Potrivit datelor Stellantis, vor fi produse opt versiuni ale modelelor LCV cu fuel cell: Citroën ë-Jumpy și ë-Jumper, Fiat Professional E-Scudo și E-Ducato, Opel Vivaro-e și Movano-e și Peugeot E-Expert și E-Boxer.

Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro CITEȘTE ȘI Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro

Cele mai noi modele cu hidrogen, Peugeot E-Expert Hydrogen și Citroen e-Jumper Hydrogen, au fost lansate la salonul Hyvolution din Paris, dedicat vehiculelor cu propulsie bazată pe hidrogen.

„Hidrogenul, care se află în centrul strategiei de electrificare a vehiculelor comerciale ușoare a Stellantis, face parte din planul Dare Forward 2030 și contribuie la ambiția de a atinge neutralitatea carbonului până în 2038. Suntem primul producător din lume care comercializează o gamă de vehicule electrice cu hidrogen atât pentru camionete de dimensiuni medii, cât și pentru camionete de mare volum.

Este vorba despre sprijinirea clienților noștri profesioniști în tranziția lor energetică, oferindu-le o soluție complementară electrică adaptată utilizărilor lor intensive datorită realimentării în 5 minute, autonomiei sporite și capacităților de încărcare păstrate” a declarat Xavier Peugeot, directorul unității de afaceri Stellantis Pro One.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
peugeot e-expert
citroen e-jumper
lcv fuel cell
hidrogen