Stellantis va investi peste 200 de milioane de euro pentru a produce patru modele Fiat în Algeria

Stellantis va investi peste 200 de milioane de euro pentru a produce patru modele Fiat în Algeria
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2023

Uriașul producător auto Stellantis va investi peste 200 de milioane de euro pentru a produce patru modele Fiat în Algeria, potrivit unui anunț făcut de grupul franco-italo-american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Fabrica urmează să fie finalizată în august, iar producerea primului Fiat 500 este așteptată până la sfârșitul acestui an, scrie News.ro.

VIDEO CONFIRMARE OFICIALĂ UBS cumpără Credit Suisse. În urma fuziunii, acționarii băncii în dificultate vor primi doar 1 acțiune nouă pentru 22 de acțiuni deținute în prezent CITEȘTE ȘI VIDEO CONFIRMARE OFICIALĂ UBS cumpără Credit Suisse. În urma fuziunii, acționarii băncii în dificultate vor primi doar 1 acțiune nouă pentru 22 de acțiuni deținute în prezent

Până în 2026, noua fabrică ar trebui să creeze aproape 2.000 de locuri de muncă la nivel local și să aibă o capacitate de 90.000 de vehicule pe an.

Stellantis a anunțat în februarie rezultate financiare record pentru 2022, raportând o creștere cu 26% a profitului net, la 16,8 miliarde de euro (17,9 miliarde dolari), și o creștere anuală de 41% a vânzărilor globale de baterii și vehicule electrice.

Compania înregistrată în Olanda, formată în 2021 din fuziunea grupului italo-american Fiat Chrysler și a grupului PSA din Franța, a declarat că veniturile nete au crescut cu 18%, până la 179,6 miliarde de euro, pe fondul ”prețurilor nete puternice, mixului favorabil de vehicule și cursului valutar favorabil.”

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat la momentul respectiv că rezultatele au demonstrat, de asemenea, eficacitatea strategiei de electrificare a companiei în Europa, cu 288.000 de baterii și vehicule electrice (BEV) vândute în 2022 și 23 de modele de vehicule electrice aflate acum pe piață.

Se preconizează că această cifră se va dubla la 47 de modele de vehicule electrice până la sfârșitul anului 2024, iar Stellantis vizează vânzarea a 5 milioane sde vehicule electrice până în 2030.

Stellantis este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume și este cunoscut pentru mărcile auto individuale precum Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep și Peugeot.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fiat
algeria