Studiu de fezabilitate pentru construcția Nodului Intermodal București-Ilfov

Studiu de fezabilitate pentru construcția Nodului Intermodal București-Ilfov
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2019

Președinte Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcția Nodului Intermodal București-Ilfov. Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei și va avea două terminale cargo (feroviar și rutier), un parc logistic (spații pentru depozitarea mărfurilor) și posibil stație CFR pentru călători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Președinte Consiliului Județean Ilfov, Marin Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcția Nodului Intermodal București-Ilfov, scrie News.ro.

Uber lansează o nouă aplicație CITEȘTE ȘI Uber lansează o nouă aplicație

“În prima fază va fi făcut acest studiu, urmând ca în toamna anului viitor să începem proiectarea executiei. Nodul intermodal face legătura cu Otopeni, Bucuresti-Brașov și viitoarea autostradă A0, care va înconjura capitala. Toată dezvoltarea de aici ne va lega de portul Constanța, sperăm să fie o trambulină pentru marfurile din Constanța. Vom aveam două zone, zona de schimb și zona logistică. Nodul intermodal este estimat la 100 – 150 de milioane de euro. Sperăm să găsim finanțare  europeană”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Studiul de fezabilitate va fi realizat de TPF Inginerie S.R.L, iar valoarea contractului este de 3.582.650,09 lei, fără TVA.

Directorul firmei care a câștigat licitația, Marian Ion Constantinescu, a precizat că “obiectivul principal este de a întocmi o documenție în vederea obținerii finanțării.

Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei.

“Ca și implicare din partea primăriei, noi am pus la dispozitie 110 hectare. Le-am păstrat cu mare greutate. Suntem în zonă de dezvoltare și am simtit o oarecare dezvoltare de tip rezidențial. Noi vizăm o dezvoltare pe acest segment de comerț, servicii și mica industrie”, a declarat Andrei Filip, primarul din Moara-Vlăsiei.

Nodul Intermodal București Ilfov va cuprinde: două terminale cargo (feroviar și rutier), un parc logistic (spații pentru depozitarea mărfurilor) și posibil stație CFR pentru călători (în cazul în care terminalul nu va fi făcut în aeroport).

viewscnt
Afla mai multe despre
nodul intermodal bucurești-ilfov
marin petrache