Terminal intermodal, pus în funcțiune de o companie din Emiratele Arabe Unite în județul Alba, în apropierea nodului rutier al A 10 Sebeș – Turda și a magistralei feroviare 300

Terminal intermodal, pus în funcțiune de o companie din Emiratele Arabe Unite în județul Alba, în apropierea nodului rutier al A 10 Sebeș – Turda și a magistralei feroviare 300
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2024

O companie cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite, a construit și pus în funcțiune un terminal intermodal care va deservi firme din zona Transilvaniei. Terminalul, aflat în apropierea nodului rutier al autostrăzii A 10 Sebeș – Turda și a magistralei feroviare 300, a primit deja primele containere aduse pe cale ferată din portul Constanța. Inaugurarea oficială a terminalului este programată pentru luna mai, scrie Ziarul Unirea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investiția în terminalul intermodal de la Decea, în comuna Miraslău din județul Alba, a fost realizată de compania DP World cu sediul în Dubai. Pe un teren pus la dispoziție de administrația locală din Miraslău, la 10 kilometri de Aiud, aproape de nodul rutier al autostrăzii A 10 Sebeș – Turda și de magistrala feroviară 300, electrificată, a fost construit un terminal care a costat 20 de milioane de euro, scrie News.ro.

Ziarul Unirea notează, citându-l pe managerul terminalului, Adrian Horneț, că terminalul a devenit operațional începând din 19 martie, când au fost descărcate primele containere de pe vagoane sosite de la Constanța.

De duminică, românii vor putea călători fără controale la frontierele aeriene și maritime în Schengen CITEȘTE ȘI De duminică, românii vor putea călători fără controale la frontierele aeriene și maritime în Schengen

Horneț a precizat că inaugurarea oficială a terminalului va avea loc pe 17 mai, dar până la data deschiderii oficiale aici se vor face operațiuni cu mărfuri.

„Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafață de peste 8 hectare, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de aproape 27 de hectare. Terminalul va deservi companiile cu activitate de producție și comercianții din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureș și Sibiu și va conecta, prin transport feroviar sau rutier, parcul logistic de Marea Neagră, prin Portul Constanța, iar în vest, către alte porturi din Europa, marfa ajungând apoi oriunde în lume”, scrie Ziarul Unirea.

Inițial, terminalul va fi deservit de 30 de angajați, dar investitorul și-a propus ca în 10 ani numărul salariaților să ajungă la 300-400. În primii 3 ani, vor putea fi operate 6 trenuri săptămânal, terminalul având o capacitate de 50.000 de containere pe an, cu o capacitate de stocare de 3.000 de containere.

viewscnt
Afla mai multe despre
terminal intermodal
sebes turda
bp world