Tesla construiește prima uzină din afara SUA pentru sisteme Megapack de stocare a energiei

Tesla construiește prima uzină din afara SUA pentru sisteme Megapack de stocare a energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a început în Shanghai construirea unei fabrici pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, care vor fi vândute pe plan mondial, transmite AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Uzina de 200 milioane de dolari din zona de liber schimb Lingang, aparținând de Shanghai, va fi prima unitate de acest tip a Tesla, din afara Statelor Unite. Producția de masă va demara la începutul anului viitor, cu o capacitate inițială de 10.000 de sisteme Megapack de stocare a energiei pe an, adică echivalentul unor capacități de stocare de aproximativ 40 de Gigawați-oră, scrie Agerpres.

Magistrala 4 de metrou, pregătită să fie prelungită până la Adunații Copăceni, pentru un nou aeroport CITEȘTE ȘI Magistrala 4 de metrou, pregătită să fie prelungită până la Adunații Copăceni, pentru un nou aeroport

Conform informațiilor de pe site-ul Tesla, Megapack este o baterie puternică. Aceasta stochează energie și ajută la stabilizarea rețelei și la prevenirea întreruperilor în alimentare. Fiecare Megapack poate stoca peste 3,9 megawați-oră (MWh) de energie, suficient pentru alimentarea a 3.600 de locuințe timp de o oră.

Tesla produce din 2019 vehicule electrice la Shanghai pentru China, Europa și alte piețe. În China, cea mai mare piață EV din lume, Tesla este pe locul doi în funcție de vânzări, după grupul chinez BYD.

Miercuri, acțiunile Tesla au urcat cu 6,6% la Bursa de la New York. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
shanghai