Tesla Model 3 devine, din mașina electrică accesibilă, un vehicul de lux, care costă 80.000 de dolari

Tesla Model 3 devine, din mașina electrică accesibilă, un vehicul de lux, care costă 80.000 de dolari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mai 2018

Șeful Tesla, Elon Musk, a anunțat noi versiuni pentru Model 3, iar mașina lansată anul trecut și care ar fi trebuit să devină un vehicul electric accesibil, la un preț de 30.000 de euro ajunge acum la un preț dublu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noile versiuni de motorizare și echipare ale Model 3 vor avea o autonomie de 500 km, accelerație de 3,5 secunde de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de 255 km/h. Prețul lor va fi de 78.000 de dolari (66.000 euro), dar acest preț nu va include opțiunile precum Autopilot.

Potrivit lui Musk, livrările vor începe în luna iulie, însă aceste termen este unul relativ, date fiind întârzierile uriașe la care au ajuns livrările acestui model. Elon Musk a comparat noul Model 3 cu BMW M3, „dar mai rapid și mai manevrabil”.

Potrivit datelor neoficiale, în primul trimestru au fost livrate 8.180 de exemplare Model 3, mult sub ținta inițială de 5.000 unități săptămânal, însă încă mai există, se pare, aproape 500.000 de persoane care au rezervat un automobil Tesla Model 3, contra sumei de 1.000 de euro.

Tesla va opri din nou producția pe liniile celebrului Model 3, pentru intervenții tehnice CITEȘTE ȘI Tesla va opri din nou producția pe liniile celebrului Model 3, pentru intervenții tehnice

Decizia de introducere a versiunilor de lux ale Model 3 a fost anunțată mai de mult de Musk, ea fiind văzută de analiști ca o soluție de finanțare a producției, știut fiind faptul că Tesla are probleme foarte mari cu lichiditățile. Mai mult, vânzarea de automobile Model 3 la prețul de 35.000 de dolari este considerată, în acest moment, una care generează pierderi, financiar vorbind, fiind tot mai evident faptul că specificațiile cu care a fost lansat Model 3 vor deveni doar amintire, din acest motiv. Practic, cei care vor dori modelul de bază, vor beneficia de termene de livrare tot mai lungi. În Europa, în acest moment, la rezervarea unui Model 3 termenul de livrare este 2019.

Problema majoră, însă, a scumpirii lui Model 3 este cea a volumului de vânzări. Analiștii sunt de părere că fiecare 1.000 de euro adăugată la prețul unui automobil micșorează plaja de clienți cu 1-2 procente. Din acest motiv, s-ar putea ca vânzările și rezervările să se reducă simțitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
autopilot