Toyota a realizat vânzări sub cele ale Volkswagen în primul semestru

Toyota a realizat vânzări sub cele ale Volkswagen în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2016

Toyota Motors a realizat vânzări sub cele ale Volkswagen în primul semestru, pe fondul scăderii cererii pentru modelul hibrid Prius pe o piață americană dominată de camionete și SUV-uri, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările mondiale ale Toyota au scăzut cu 0,6%, la 4,99 milioane de vehicule, în primele șase luni ale acestui an, se arată într-un comunicat al producătorului auto japonez, scrie News.ro.

Vânzările grupului Volkswagen au urcat în aceeași perioadă cu 1,5%, la 5,12 milioane de vehicule.

Chiar dacă Toyota a lansat o versiune modernizată a automobilului hibrid Prius, livrările acestuia pe piața americană au scăzut cu 25% în primele șase luni.

Acest declin a împiedicat Toyota să recâștige poziția de cel mai mare producător auto la nivel global, în funcție de vânzări, după ce în primul trimestru a înregistrat și o serie de probleme de producție.

Firmele mici și PFA care vor să dezvolte o afacere la țară pot primi de astăzi 50.000 euro-200.000 euro CITEȘTE ȘI Firmele mici și PFA care vor să dezvolte o afacere la țară pot primi de astăzi 50.000 euro-200.000 euro

Volkswagen pune în pericol statutul de lider al pieței auto deținut de Toyota în ultimii patru ani, chiar dacă înregistrează costuri excepționale de ordinul miliardelor de euro din cauza scandalului manipulării testelor de poluare pentru 11 milioane de vehicule diesel din întreaga lume.

Grupul german a alocat peste 18 miliarde de euro pentru acoperirea acestor costuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen