Toyota, Mitsubishi, Fiat și Honda vor vinde același model în China, produs local, pentru a face față viitoarelor restricții privind emisiile poluante

Toyota, Mitsubishi, Fiat și Honda vor vinde același model în China, produs local, pentru a face față viitoarelor restricții privind emisiile poluante
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2018

Patru constructori de automobile vor vinde în China aceeași mașină, pentru a face față noilor restricții privind emisiile pe care le introduce statul asiatic. Partenerul local al acestor patru mărci, Gouangzhou Automobile, va produce, în uzine separate, pentru toți patru, același model, cu același design.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toyota, Honda, Fiat Chrysler și Mitsubishi vor oferi, la prețuri apropiate, același automobil, constrit de o companie chineză, pentru a putea îndeplini criteriile privind flota electrificată, reguli impuse de China constructorilor de automobile. Este vorba despre modelul GS4 de la Gouangzhou Automobile (GAC), produs sub marca Trumpchi, pe care Toyota îl vinde deja cu numele ix4, iar Mitsubishi l-a prezentat sub numele Eupheme EV.

Celelalte două companii, FCA și Honda au propriile planuri cu acest model, care va avea același design, va purta pe grilă logo-ul Trumpchi, al chinezilor de la GAC, și doar în zona din spate va fi prezent numele mărcii care îl vinde. Fiecare versiune a SUV-ului va fi produsă în uzina pe care o deține în partenriat cu GAC.

Diferențele vor fi date de tipul de motorizare. Dacă Toyota are doar motorizarea electrică, Mitsubishi va vinde și un plug-in hibrid. La rândul lor, Fiat și Honda vor vinde doar hibride ale GS4.

Președintele Renault și Nissan, Carlos Ghosn, arestat la Tokyo pentru încălcarea legii referitoare la tranzacțiile financiare. Acțiunile Renault cad. UPDATE Nissan confirmă și propune demiterea lui Ghosn CITEȘTE ȘI Președintele Renault și Nissan, Carlos Ghosn, arestat la Tokyo pentru încălcarea legii referitoare la tranzacțiile financiare. Acțiunile Renault cad. UPDATE Nissan confirmă și propune demiterea lui Ghosn

Chiar dacă din punct de vedere tehnic mașinile sunt acelelași, prețurile vor diferi în funcție de poziționarea în propria gamă pentru fiecare marcă. Cel mai ieftin este acum Mitsubishi, dar cei de la FCA ar putea veni cu un preț și mai mic. Varianta Toyota este cu circa 3.000 de euro mai scumpă.

Guangzhou Automobile este compania chineză care are cele mai multe parteneriate cu constructori auto din afara Chinei, iar modelul GS4, pe care l-a lansat în 2015, este unul dintre cele mai bine vândute modele ale sale. În 2017, modelul a primit o versiune hibridă, care a devenit de asemenea un best-seller pe piața chineză, acesta fiind și motivul pentru care constructorii auto au apelat la acesta, până când vor reuși să dezvolte propriile modele.

Noile reglementări din China, privind automobilele și emisiile poluante, prevăd un sistem de credite, pe baza producției de vehicule cu zero emisii sau cu emisii reduse (hibrid). Acesta este motivul pentru care toată lumea s-a grăbit să fie pregătită la momentul intrării în vigoare a sistemului, în ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
mitsubishi
fiat
chrysler
honda
suv
gs4
ix4
eupheme
masini electrice