Turkish Airlines vrea să cumpere 355 de aeronave Airbus noi

Turkish Airlines vrea să cumpere 355 de aeronave Airbus noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2023

Turkish Airlines a purtat sâmbătă discuții cu Airbus despre o potențială comandă de 355 de aeronave noi, a anunțat agenția de știri de stat Anadolu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul întâlnirii, care a avut loc la Istanbul, oficialii de la Turkish Airlines au discutat despre cumpărarea a 75 de avioane A350-900 cu fustă largă și 15 avioane A350-1000 cu corp larg, precum și a 250 de avioane A321neo cu corp îngust și cinci avioane cargo A350F, pe lângă 10 aparate A350-900, pentru care au fost deja convenite condiții, relatează News.ro.

Dacă părțile vor fi de acord, comanda va fi cea mai mare din istoria companiei aeriene.

În mai, președintele Turkish Airlines, Ahmet Bolat, a declarat că Turkish Airlines intenționează să comande un total de 600 de aeronave noi în iunie și că acestea vor fi livrate în decurs de 10 ani.

Acord final privind Bugetul UE 2024. Consiliul Uniunii a renunțat la tăierile bugetare și crește alocările în domenii-cheie CITEȘTE ȘI Acord final privind Bugetul UE 2024. Consiliul Uniunii a renunțat la tăierile bugetare și crește alocările în domenii-cheie

O parte din comandă ar fi opțională, iar ordinul final va depinde de o decizie guvernamentală, așteptată în două luni, a spus el în iunie.

Oficialii Turkish Airlines au purtat, de asemenea, discuții cu Rolls Royce pentru serviciile de întreținere a motoarelor și motoare de rezervă pentru aeronava cu corp larg A350, a spus Anadolu.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkish airlines
airbus achizitii