Uber este investigată în SUA pentru discriminare de gen, potrivit unei surse

Uber este investigată în SUA pentru discriminare de gen, potrivit unei surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2018

Uber Technologies este investigată de Comisia pentru Oportunități Egale de Angajare a Statelor Unite pentru o posibilă discriminare de gen, în probleme cum ar fi salariul, potrivit unei surse apropiate situației, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investigația, care a început în august anul trecut, a fost dezvăluită pentru prima oară de publicația Wall Street Journal. În cadrul investigației, au fost intervievați foști și actuali angajați ai Uber și au fost solicitate documente de la directori ai companiei, scrie News.ro.

FOTO Prima imagine computerizată cu viitorul Sandero Stepway. Noul model ar putea să-și schimbe numele și va fi lansat anul viitor CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine computerizată cu viitorul Sandero Stepway. Noul model ar putea să-și schimbe numele și va fi lansat anul viitor

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, s-a angajat să schimbe cultura din cadrul companiei, după ce a preluat conducerea acesteia de la fostul CEO Travis Kalanick, în urma mai multor scandaluri.

Investigatorii au solicitat informații legate de practicile de angajare, diferențele dintre salarii și alte chestiuni legate de gen.

”În ultimele 18 luni am efectuat multe schimbări, în mod proactiv, inclusiv implementarea unei noi structuri a salariilor și acțiunilor, bazată pe piață, reformând procesul de evaluare a performanțelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

Săptămâna trecută, directorul de resurse umane al Uber, Liane Hornsey, a demisionat, în urma unei investigații referitoare la modul în care a tratat acuzațiile de discriminare rasială în companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber technologies