Uber lansează un nou produs

Uber lansează un nou produs
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

După ce a acaparat șoselele, Uber dezvoltă și programe alternative de transport, pe cer. Începând de astăzi, până pe 19 noiembrie, utilizatorii vor putea rezerva o plimbare cu balonul cu aer cald în orașul turcesc Göreme, din regiunea foarte turistică Cappadocia. „Uber Balloon” va fi disponibil prin intermediul „Uber Reserve”, o opțiune existentă pentru rezervarea în avans a călătoriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Preț unui astfel de serviciu este de 150 de euro pentru un zbor pentru a admira răsăritul soarelui din aer, la o altitudine de 1.000 de metri. La acest preț, un șofer va prelua direct clientul de la hotel, pentru a putea beneficia de zborul cu balonul cu aer cald, iar pentru a crea o experiență unică și de neuitat, compania Uber oferă acest serviciu doar primilor 100 de clienți care achiziționează oferta, arată Adevărul.

Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani CITEȘTE ȘI Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani

Regiunea este una strategică pentru Uber. Parcul Național Göreme este o atracție turistică majoră în Turcia. În 2018, aproape 3 milioane de persoane l-au vizitat, potrivit Le Figaro.

De câteva luni, fenomenul a luat amploare prin intermediul TikTok. Pe rețeaua de socializare, videoclipurile cu zboruri cu balonul au fost vizualizate de peste 1,6 miliarde de ori, de care beneficiază companiile de baloane cu aer cald de la sol.

Turcia este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere pentru Uber. Potrivit platformei, cursele internaționale au crescut cu peste 30% în această țară, unde aproape 26 de milioane de persoane au deschis aplicația în 2023.

Alternative neobișnuite la mașină

Aceasta nu este prima abatere a Uber de la drumurile asfaltate: bărcile, săniile și chiar elicopterele sunt din ce în ce mai des folosite ca mijloace de transport neobișnuite în sectorul turismului. „Căutăm mereu noi modalități de a adăuga un pic de magie Uber în vacanțe”, explică Anabel Diaz, vicepreședinte pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa Mobility la Uber.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize CITEȘTE ȘI FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

În 2019, platforma a deschis cursele cu elicopterul în New York către aeroportul internațional JFK. Anul trecut, firma americană a experimentat „Uber Sleigh” în Laponia. În cadrul acestei inițiative, clienții puteau rezerva o cursă gratuită pe o sanie trasă de reni. Serviciul este disponibil însă doar în perioada Crăciunului.

La Londra, Uber a lansat, de asemenea, un serviciu de „autobuz” pe Tamisa, în timp ce în Mykonos, utilizatorii pot rezerva o barcă prin intermediul „Uber Boat” pentru a vizita insulele grecești pe mare. Cea mai recentă inovație: în Marea Britanie, Uber testează posibilitatea de a rezerva bilete de avion printr-un parteneriat cu platforma Hopper.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
uber balloon