ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a prăbușit pe cea mai mare piață a sa. Dacia, depășită de rivali

ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a prăbușit pe cea mai mare piață a sa. Dacia, depășită de rivali
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2024

Vânzările mărcii Dacia pe cea mai mare piață a sa, Franța, au intrat în declin, în luna februarie, odată cu raportarea la luni foarte bune din 2023. Anul trecut, Dacia înregistra unul dintre cele mai performante rezultate din istoria sa, pe piața franceză, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia a înmatriculat în luna februarie 11.727 autoturisme în Franța, acolo unde reușise să se instaleze clasamentul celor mai vândute mărci. Dacia are în continuare o cotă de piață foarte bună, 8,2%, dar a fost depășită acum, pentru prima dată de foarte multă vreme, de rivalii de la Citroen, care au vândut 11.848 autoturisme și au avut în februarie o cotă de piață de 8,3%, cu 0,1 pp peste Dacia.

VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează

Unul dintre motivele declinului Dacia este modelul Spring, care a fost eliminat de autoritățile franceze de pe lista mașinilor care primesc subvenție în cadrul programului de stimulare a vânzărilor de automobile electrice. Spring a înmatriculat în primele două luni ale acestui an numai 2.705 vehicule, față de 4.783 de vehicule câte raporta în ianuarie – februarie 2023, ceea ce reprezintă o scădere masivă, de 43,4%, și asta în pofida prețurilor reduse substanțial, pe care le-a stabilit marca pentru Spring, pe această piață.

Amploarea dezastrului pentru Spring se vede însă în volumul înmatriculat în februarie: numai 768 de vehicule, după ce în ianuarie încă mai reușea să înmatriculeze aproape 2.000 de vehicule, cele mai multe cumpărate în 2023 și livrate în prima lună din an.

EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească

După două luni, Dacia își menține un avans bun, de aproape 10 procente, cu un volum înmatriculat de 25.657 autoturisme, având o cotă de piață de 9,7%, peste ce a a Citroen. Cel mai vândut model al Dacia rămâne Sandero, care rămâne în topul celor mai vândute automobile ale Franței, după Peugeot 208 și Renault Clio, cu un volum total de 12.731, în creștere cu peste 13 procente față de intervalul similar din 2023. Și Dacia Duster putem spune că face performanță în continuare, plasându-se în top 10 al vânzărilor, chiar dacă se află în ultimele luni ale existenței. SUV-ul Dacia a vândut 5.295 de unități în ianuarie – februarie, cu peste 1000 de exemplare mai mult decât în urmă cu un an.

Dacia Spring a fost lansată la Geneva într-o nouă versiune, un facelift avansat, care aduce schimbări evidente de design, dar și un interior complet nou. Compania nu a anunțat încă prețurile, iar mașina va fi lansată pe piață abia în vara acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia franta
inmatriculari franta
piata auto franta
spring