ULTIMA ORĂ FOTO După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile Lukoil

ULTIMA ORĂ FOTO După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile Lukoil
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2024

Peste 85 de stații de carburant din rețeaua Lukoil au fost controlate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în toată țara, într-o singură zi, fiind aplicate amenzi de 45.000 de lei pentru nereguli precum pompe depreciate ori uzate, comercializarea de produse expirate și neconcordanțe între prețuri. Patru stații au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urmă cu puține zile, ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, și în stațiile de alimentare cu combustibil deținute de OMV Petrom.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că a început astăzi o amplă acțiune de control, la nivelul întregii țări, care vizează modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în stațiile de carburant din rețeaua Lukoil.

VIDEO Japonezii care au dat bani României să își construiască metrou spre Aeroportul Otopeni au venit la București să vadă cum lucrăm CITEȘTE ȘI VIDEO Japonezii care au dat bani României să își construiască metrou spre Aeroportul Otopeni au venit la București să vadă cum lucrăm

Până în acest moment, comisarii ANPC au verificat 88 de stații, acțiunea fiind în curs de desfășurare la cea mai mare parte dintre acestea.

ULTIMA ORĂ FOTO După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile Lukoil


Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preț ale produselor de la raft; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, impurități și gheață; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură și rugină sau murdare; comercializarea unor produse neetichetate - fără elemente de identificare; folosirea unor echipamente neigienizate; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător; neconcordanțe între între prețul afișat la raft și cel perceput la casa de marcat.

FOTO Imagini de pe traseul viitoarei autostrăzi București - Alexandria. A fost adus un utilaj de forat la 25 de metri CITEȘTE ȘI FOTO Imagini de pe traseul viitoarei autostrăzi București - Alexandria. A fost adus un utilaj de forat la 25 de metri

Alte nereguli constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită; comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoțite de data deschiderii; comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fișe de producție; comercializarea unor jucării cu deficiențe de etichetare; nerespectarea regimului promoțiilor; comercializare de produse nealimentare fără certificat de garanție; comercializarea unor produse textile fără menționarea compoziției fibroase în limba română.

Pentru neregulile găsite până acum au fost date amenzi de peste 45.000 de lei, iar patru stații au fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor.

ULTIMA ORĂ FOTO După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile Lukoil

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
lukoil
omv