Un nou aeroport din România va fi modernizat

Un nou aeroport din România va fi modernizat
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Consiliul Județean Satu Mare a semnat un contract în valoare de peste 300 milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare, urmând a fi realizat un terminal nou. De asemenea, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”În data de 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Este vorba despre contractul «Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare», în valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, în urma căruia se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne”, a transmis Consiliul Județean Satu Mare.

EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a transmis că modernizarea aeroportului este o prioritate pentru județ, scrie News.ro.

”Prin reabilitarea infrastructurii creăm perspective reale de noi destinații și noi oportunități pentru turism și mediul de afaceri. Sătmărenii au nevoie de o aerogară nouă, mult mai spațioasă, modernă, după standardele actuale, care să poată asigura tranzitul pasagerilor pentru următoarele decenii. Ziua de astăzi marchează încă un pas important pentru aeroport, iar pasagerii merită din plin toate eforturile noastre”, a declarat Pataki Csaba.

Potrivit datelor transmise de instituție, lucrările vor fi executate de firma BOG’ART SRL, care are contracte de lucrări și cu alte aeroporturi din țară.

Concepția arhitecturală a fost realizată de Dorin Ștefan, care a mai proiectat și Aeroportul Brașov. Lucrările au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

“Aeroportul fiind o importantă poartă de legătură cu restul țării și cu Europa, ne așteptăm ca în urma implementării acestui proiect să devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii să aibă opțiuni de călătorie diversificate”, a spus la semnarea contractului, directorul general al Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu.

Potrivit oficialilor CJ Satu Mare, în paralel, se va derula și contractul de lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și de securitate a aeroportului, semnat în cursul săptămânii trecute, în valoare de peste 48 de milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul satu mare
terminal