UPS cere UE compensații de 1,7 miliarde de euro pentru respingerea preluării TNT Express

UPS cere UE compensații de 1,7 miliarde de euro pentru respingerea preluării TNT Express
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2018

United Parcel Service (UPS) a dat în judecată Uniunea Europeană pentru obținerea unor compensații în valoare de 1,7 miliarde de euro, pentru daunele pe care afirmă că le-a înregistrat prin respingerea incorectă a tentativei sale de preluare a companiei de servicii de livrare a coletelor TNT Express, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

UPS cere Curții Generale a UE să îi acorde compensații plus dobânzi și taxe pe care ar urma să le plătească pentru renunțarea la achiziție, potrivit documentelor publicate luni. Aceeași instanță a respins un veto din partea Comisiei Europene, pentru că instituția nu a informat compania de logistică din Atlanta că a modificat modelul economic folosit pentru analizarea dovezilor, scrie News.ro.

”Compania vrea să fie adusă în situația în care ar fi fost dacă decizia ilegală nu ar fi fost adoptată. Blocarea acordului a împiedicat UPS să își materializeze beneficiile asociate cu tranzacția propusă”, se arată în documentele depuse în instanță de UPS.

STUDIU Unul din 10 șoferi români nu și-a verificat mașina la un service de peste un an CITEȘTE ȘI STUDIU Unul din 10 șoferi români nu și-a verificat mașina la un service de peste un an

Uniunea Europeană a devenit unul dintre cele mai dificile obstacole din punctul de vedere al reglementărilor,pentru preluările mari, cerând concesii mari din partea companiilor cu operațiuni globale pentru a preveni ca aceste acorduri să afecteze concurența în Europa.

Companiile contestă tot mai des la instanțele europene deciziile de deschidere a investigațiilor, problemele pe care le urmărește Comisia Europeană și modul în care stabilește concesiile cerute companiilor.

Reprezentanții UPS și cei ai Comisiei Europene nu au fost disponibili pentru  comentarii.

Cazul UPS este numai unul dintr-o serie de cazuri în care Comisia Europeană este contestată.

HeidelbergCement a pierdut o contestație împotriva UE, referitoare la dreptul acesteia de a analiza preluarea unei divizii a Cemex, Separat, HeidelbergCement a cerut anul trecut instanței europene să anuleze veto-ul acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ups
tnt express
livrari