Vânzările Porsche au crescut cu 27% la 10 luni, neafectate de scandalul emisiilor

Vânzările Porsche au crescut cu 27% la 10 luni, neafectate de scandalul emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 nov 2015

Vânzările Porsche, divizie a Volkswagen, au crescut cu 27% la nivel mondial în primele 10 luni ale anului, față de perioada similară din 2014, la 191.784 de unități, în pofida scandalului în care este implicat grupul auto german, potrivit unui comunicat al producătorului auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Astfel, numărul de mașini vândute de Porsche în intervalul ianuarie-octombrie a depășit livrările totale realizate în 2014, de 189.849 de automobile.

În luna octombrie, Porsche a livrat 18.699 de autovehicule la nivel mondial, în creștere cu 18% față de perioada similară din 2014.

Avansul vânzărilor de luna trecută a fost susținut, în principal, de China, unde Porsche a înregistrat o creștere de 44% a numărului de autoturisme livrate, la 4.950 de unități. În Europa și SUA, vânzările au crescut cu 11%, la 6.691, respectiv 4.470 de autovehicule.

Volkswagen este implicat într-un scandal după ce Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a acuzat grupul german că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de mașini cu motorizare diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Pănă recent, divizia Porsche nu a fost implicată în scandal, dar săptămâna trecută Agenția pentru Protecția Mediului a acuzat grupul VW că a folosit dispozitive pentru înșelarea testelor de mediu și la alte tipuri de motoare diesel decât cele care erau ținta investigațiilor până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
volkswagen
vw
automobile
scandal
emisii