VIDEO Ferrari a dezvăluit un nou hibrid pentru a-și extinde oferta de modele electrificate

VIDEO Ferrari a dezvăluit un nou hibrid pentru a-și extinde oferta de modele electrificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Constructorul italian de automobile sport Ferrari a dezvălui un nou hibrid plug-in, pentru a-și crește oferta de vehicule curate și a răspunde la modificarea gusturilor pe piața exclusivistă a automobile sportive ultra performante, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noul 296 GTB vine după ce în 2019 Ferrari a lansat SF 90 Stradale, primul său hibrid, urmat în 2020 de SF90 Spider. În schimb, în ceea ce privește automobilele complet electrice, Ferrari a promis că primul său model va fi lansat abia în 2025, scrie Agerpres.

Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari

În prezent, Ferrari și rivalii săi se străduiesc să pună la punct strategii de electrificare a automobilelor lor fără a pierde din performanțele care susțin prețul foarte mare la care se vând aceste supercaruri.

Constructorul german Porsche, parte a grupului Volkswagen, oferă deja un vehicul complet electric, modelul Taycan, însă Ferrari este în fața principalului rival Lamborghini, de asemenea parte a grupului Volkswagen, al cărui prim model electric va apărea abia în a doua jumătate a acestui deceniu.

Pentru a avea succes în noua eră a electrificării, Ferrari a decis la începutul acestei luni să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, care în ultimii 26 de ani a lucrat la producătorul de cipuri STMicroelectronics, inclusiv în postul de director general.

Noul 296 GTB este un automobil sport dotat cu un motor de șase cilindri în V, care cuplat cu un motor electric de 122 de KW, poate produce 830 de cai putere, o putere impresionantă pentru noul model sport cu două locuri. Acesta este primul Ferrari road car echipat cu un motor V6 în condițiile în care în mod normal automobilele Ferrari sunt echipate cu motoare V8 sau motoare V12, mai puternice dar și mai poluante.

BMW și-a propus să scadă cu 25% costurile de producție ale mașinilor sale CITEȘTE ȘI BMW și-a propus să scadă cu 25% costurile de producție ale mașinilor sale

Modelul 296 GTB este primul dintre cele trei noi autoturisme promise de Ferrari pentru acest an. El vine după 812 Competizione și 812 Cometizione A, două ediții limitate ale unui model echipat cu un motor V12 prezentate în luna aprilie. Planul ambițios al celor de la Ferrari este să lanseze 15 noi modele între 2018 și 2022, printre care și primul SUV al mărcii căluțului cabrat denumit Purosangue, care este așteptat în cursul următorului an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
masini electrice