VIDEO Incendiu la o fabrică Tesla din Germania. Producția - oprită, au fost trimiși specialiști de dezamorsare a bombelor. "Am sabotat Tesla!"

VIDEO Incendiu la o fabrică Tesla din Germania. Producția - oprită, au fost trimiși specialiști de dezamorsare a bombelor. "Am sabotat Tesla!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mar 2024
O fabrică Tesla din afara Berlinului a fost nevoită să oprească producția, din cauza unui incendiu la o substație electrică, izbucnit în urma unui presupus atac pirotehnic.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Fabrica din Gruenheide, situată la sud-est de capitala germană, a rămas fără energie electrică, la fel ca și unele părți ale orașului, potrivit Reuters, care citează ziarul german Berliner Zeitung (BZ). Ziarul a adăugat că specialiști de dezamorsare a bombelor au fost trimiși la fața locului.
"Am sabotat Tesla", a anunțat grupul în scrisoare, înainte de a denunța acreditările ecologice declarate ale producătorului de vehicule electrice. 
 
Nu există însă informații oficiale sau verificate despre revendicarea acestui atac.
VIDEO&FOTO Grecii au pornit forajul celor mai lungi tuneluri din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grecii au pornit forajul celor mai lungi tuneluri din România

Acțiunile Tesla listate la Frankfurt erau în scădere cu 2,4% la ora prânzului, declin similar cu cel înregistrat, pre-market, în SUA. De la începutul anului, acțiunile Tesla au pierdut aproximativ 25% din valoare.

Incendiul are loc în contextul în care planurile de extindere ale Tesla pentru fabrica din Gruenheide s-au lovit de o opoziție acerbă. Constructorul auto american își propune să își dubleze capacitatea de producție de baterii. Cu toate acestea, luna trecută, localnicii au respins prin vot planurile de a distruge copacii din apropiere pentru a face loc uzinei extinse, notează CNBC.
 
Ziarul german BZ face legătura între incendiu și activiștii de mediu dintr-o zonă din apropiere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
incendiu tesla
atac tesla
fabrica tesla