VIDEO Noul avion chinez de pasageri C919 a efectuat un zbor demonstrativ la Salonul de aviație din Singapore

VIDEO Noul avion chinez de pasageri C919 a efectuat un zbor demonstrativ la Salonul de aviație din Singapore
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Noul avion cu corp îngust al Chinei, C919, produs de Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC), care concurează avioanele de pasageri ale Airbus și Boeing, a făcut prima sa călătorie în afara teritoriului chinez, organizând duminică un zbor la Salonul de aviație din Singapore, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China a investit masiv în încercarea de a sparge dominația celor doi producători occidentali de avioane pe piața globală a aeronavelor pentru pasageri, scrie News.ro.

DOCUMENT ANAF vine cu precizări pentru noua Declarație unică. Formular schimbat. Noi reguli inclusiv pentru venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF vine cu precizări pentru noua Declarație unică. Formular schimbat. Noi reguli inclusiv pentru venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor

China a indicat o creștere a eforturilor sale în acest an pentru a promova prezența C919 și COMAC pe plan intern și internațional.

Avionul este certificat doar în China, iar primul dintre cele patru avioane C919 a început să zboare pentru China Eastern Airlines anul trecut.

Având în vedere că Airbus și Boeing au dificultăți să își mărească producția și să satisfacă cererea de avioane noi, iar Boeing se confruntă cu o serie de crize, industria aviației urmărește modul în care COMAC se poziționează ca o alternativă viabilă.

COMAC va investi zeci de miliarde de yuani în următorii 3-5 ani pentru a extinde capacitatea de producție a avionului C919, a informat presa chineză un oficial COMAC, în ianuarie.

Autoritatea aviatică din China a declarat luna trecută că va urmări să obțină anul acesta validarea Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) pentru C919, proces care a început în 2018.

COMAC este unul dintre cei doi producători de avioane comerciale care a efectuat un zbor în largul coastei Singapore, alături de Airbus, la o avanpremieră de duminică pentru cel mai mare salon aerian din Asia.

O nouă centură ocolitoare în România CITEȘTE ȘI O nouă centură ocolitoare în România

Boeing nu va prezenta o aeronavă comercială în acest an.

COMAC are două produse pentru pasageri: avionul regional ARJ21 și avionul de linie cu fuzelaj îngust cu două motoare, mai mare, C919, cu 158-192 de locuri, care concurează cu modelele consacrate Airbus A320neo și Boeing 737 MAX 8.

C919 a efectuat primul zbor în afara Chinei continentale în decembrie, către Hong Kong.

Avioanele ARJ21 sunt folosite de TransNusa Air din Indonezia.

Mulți din industrie avertizează că doar patru avioane C919 sunt în serviciu în China; avionul este certificat doar de autoritățile de reglementare chineze, iar C919 se bazează pe lanțurile de aprovizionare internaționale.

Cu toate acestea, criza aprovizionării la nivel de industrie aeriană, care testează capacitatea de a obține o rentabilitate completă așteptată și apoi creșterea capacității civile în Asia, atrage mai multă atenție asupra COMAC.

”De asemenea, am observat o tendință în creștere în care clienții includ opțiunea C919 în evaluarea flotei lor”, a spus Adam Cowburn, de la Alton Aviation Consultancy.

Două C919 au fost livrate în 2023.

Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale CITEȘTE ȘI Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale

Firma de consultanță în aviație IBA estimează că în 2024 ar putea fi livrate 7-10 avioane C919.

”Având în vedere că avioanele cu fuzelaje înguste ale Airbus și Boeing, din familiile A320neo și 737 MAX, sunt vândute pentru cea mai mare parte a acestui deceniu, C919 are o oportunitate puternică de a câștiga cotă de piață, în special pe piața sa internă”, a declarat Mike Yeomans, de la compania de consultanță în aviație IBA.

El a adăugat că ”provocările imediate pentru COMAC sunt în jurul producției pentru a satisface cererea locală și certificarea pentru a pătrunde pe piețele internaționale”.

viewscnt
Afla mai multe despre
c919
avion
china