Volkswagen confirmă că va desființa până la 30.000 de locuri de muncă la nivel mondial

Volkswagen confirmă că va desființa până la 30.000 de locuri de muncă la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2016

Volkswagen a confirmat vineri că va desființa până la 30.000 de locuri de muncă la nivel global, reprezentând aproape 5% din total, și că va economisi 3,7 miliarde de euro, în cadrul unui acord cu angajații pentru a ieși din scandalul emisiilor și a investi în vehicule electrice, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Germania, compania intenționează să renunțe la 23.000 de locuri de muncă, scrie News.ro

Conducerea producătorului auto german a acceptat să nu facă însă concedieri până 2025, restructurarea urmând să aibă loc prin plecări naturale.

”Este un mare pas înainte, poate cel mai mare din istoria companiei”, a spus directorul general al mărcii VW, Herbert Diess, într-o conferință de presă la Frankfurt.

Acordul, care prevede creșterea cu 25% a productivității la fabricile germane, este esențial pentru eforturile de restructurare ale VW, după izbucnirea scandalului emisiilor, în septembrie anul trecut.

Uber ajunge în Brașov, al treilea oraș din România. Prețul este peste București CITEȘTE ȘI Uber ajunge în Brașov, al treilea oraș din România. Prețul este peste București

Acțiunile VW au crescut cu 1% la bursa din Frankfurt, în urma informațiilor.

Ca o concesie făcută angajaților, conducerea grupului a acceptat să construiască două modele integral electrice la fabrici din Germania, unul la Wolfsburg și altul la Zwickau.

Compania, care are 624.000 de angajați la nivel mondial, va angaja până la 9.000 de persoane în proiecte viitoare, precum vehiculele electrice și crearea de funcții digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen